Ήταν Απρίλιος του 2019 όταν η Super League ανακοίνωνε ότι ο νέος πρόεδρός της ήταν ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου. Είχε επικρατήσει με ψήφους 8-6 του τότε αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση. Σχεδόν μετά από μια πενταετία επιστρέφει στην ίδια θέση.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, πλέον ως CEO του ΟΦΗ και μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι ο νέος πρόεδρος της Super League στη θέση της Κάτιας Κοξένογλου, η οποία προέδρευσε τις τελευταίες ημέρες ως αναπληρώτρια πρόεδρος. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που διαφώνησε με τη συγκεκριμένη επιλογή, ενώ ο Βόλος απουσίαζε από τη διαδικασία με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι 13 υπέρ και 1 κατά, με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ να ψηφίζει υπέρ της υποψηφιότητας του νέου προέδρου. 

Η πρώτη θητεία του στη Super League είχε διαρκέσει 14 μήνες και τότε είχε εκλεγεί με τiς ψήφους ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Πανιώνιου, ΠΑΣ Λαμία, Άρη, Απόλλωνα Σμύρνης και ΟΦΗ.

Ποιος είναι ο Μηνάς Λυσάνδρου

Γεννημένος στη Λάρνακα το 1980, απέκτησε το ποδοσφαιρικό γονίδιο από τον πατέρα του Στέφανο, ο οποίος ήταν διεθνής Κύπριος ποδοσφαιριστής, αρχηγός της Ανόρθωσης την περίοδο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου βρέθηκε στην Νομική Σχολή Αθηνών και ταυτόχρονα έπαιξε ποδόσφαιρο σε Αγίους Αναργύρους, Χαϊδάρι και Νέα Ιωνία. Ο νέος πρόεδρος της Super League κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Master of Business Administration από το Coventry University. Επίσης, κατέχει Master’s Degree in International Sports Law LLM – ISDE Madrid (Spain) αλλά και CAS in International Sports Organizations – Faculty of Law – University of Zurich (Ελβετία).

Εκτός από τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ υπήρξε και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.