Ολυμπιακός και Μονακό χάρισαν για ακόμη μια φορά ένα ασύλληπτο μεταξύ τους ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους να επιβιώνουν στη μάχη του ΣΕΦ με 75-73 χάρη στις σπουδαίες άμυνες και τα μεγάλα σουτ που βρήκαν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να βάζει το καθοριστικό τρίποντο της προσπέρασης.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη Euroleague οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν προσωπικότητα στα τελευταία λεπτά και αν και έδωσαν παραπάνω επιθέσεις στους Μονεγάσκους, έβγαλαν ασύλληπτες άμυνες και πήραν τεράστια νίκη ουσίας και ψυχολογίας ενώ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η ομάδα του Μπαρτζώκα βρίσκει τέσσερις διαδοχικές νίκες.

Τα χαλαρά διαστήματα στην άμυνα τιμώρησαν τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα

Μάχη των δύο ψηλών εξελίχθηκε στα πρώτα λεπτά για Ολυμπιακό και Μονακό με Φαλ και Τζαϊτέ να τελειώνουν τις περισσότερες των φάσεων που πήραν. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν άστοχα από την περίμετρο (πρώτο τρίποντο ο Πίτερς στα 7:00') ενώ αποφάσισαν να μαρκάρουν τον Τζέιμς με τον Πίτερς να δίνει βοήθειες στον Γουόκαπ.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Τζον Μπράουν σκοράροντας "ασυνήθιστους" γι' αυτόν πόντους ενώ οι Μονεγάσκοι βρήκαν αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο με τον Παπανικολάου να φέρει ευθύνη για αυτές τις καταστάσεις. Η είσοδος του ΜακΚίσικ αντί του αρχηγού έδωσε ένταση στον Ολυμπιακό και το -8 (13-21) έγινε σε ένα περίπου λεπτό -4 (17-21).

"Σακ-Ατάκ" στα καλύτερά του για τον Ολυμπιακό, απάντησε με Γουόκερ η Μονακό

Ο "Σακ-Ατάκ" με τρίποντο, κάρφωμα στον αιφνιδιασμό και ασίστ έφερε την ισοπαλία στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Μπαρτζώκας θέλησε να ματσάρει την αθλητικότητα των περιφερειακών με τον Μπραζντέικις αντί του Λαρεντζάκη σε μια επιλογή που τον έκανε να κερδίσει στην άμυνα αλλά να χάσει στην επίθεση. Μόνο ο Κέμπα Γουόκερ βρήκε δύο δύσκολα τρίποντα στις αλλαγές.

Μόνο ο ΜακΚίσικ είχε καλές επιθετικές στιγμές στο δεύτερο δεκάλεπτο δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους (28-26) με φανταστικό κάρφωμα όμως η Μονακό βρήκε δικό της 7-0 (28-33) με τον Μπαρτζώκα να ρίχνει ξανά τον Πίτερς στο παρκέ. Οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν αμέσως στο παιχνίδι όμως η Μονακό διατήρησε το ελαφρύ προβάδισμά της στο ημίχρονο (34-36).

Πιο διαβασμένη η Μονακό στο τρίτο δεκάλεπτο, κράτησε ο Κάνααν κοντά τον Ολυμπιακό

Και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες έκαναν η καθεμιά δύσκολη τη ζωή της άλλης. Και οι δύο έπρεπε να "ματώσουν" για να βρουν καλά σουτ με τον Κάνααν να μένει "παγωμένος" από την περίμετρο και τον Πίτερς να βλέπει τον Μπράουν να κολλάει πάνω του, όπως αντίστοιχα και ο Γουόκαπ στον Τζέιμς. 

Όσο περνούσε η ώρα η Μονακό ήταν εκείνη που έβρισκε πιο στοχευμένες επιθέσεις με τον Μοτιεγιούνας να τιμωρεί τους ερυθρόλευκους όχι μόνο σκοράροντας, αλλά παίρνοντας και το τρίτο φάουλ του Άλεκ Πίτερς. Ένα μεγάλο σουτ του Κάνααν άφησε τον Ολυμπιακό κοντά ενόψει του τέταρτου και καθοριστικού δεκαλέπτου (56-58). 

Με σπουδαία άμυνα και μεγάλα σουτ την κατάλληλη στιγμή πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός

Με Κάνααν και Πίτερς στον πάγκο, η επίθεση κολλούσε ενώ από την άλλη η Μονακό έκανε ζημιά στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ και βρήκε ξανά το "κλασικό" της προβάδισμα των +6 πόντων (56-62). Όμως ο Πίτερς επέστρεψε και παρέα με τον ΜακΚίσικ βρήκαν διαδοχικά τρίποντα ισοφαρίζοντας ξανά το παιχνίδι.

Ο Γουίλιαμς-Γκος έπαιζε εξαιρετική άμυνα αλλά στην επίθεση ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τον Κάνααν, στο πλάι του ασύλληπτου Γουόκαπ. Ο Αμερικανός βρήκε τρίποντο προσπέρασης αλλά με δύο επιθετικά ριμπάουντ στην ίδια φάση, οι Μονεγάσκοι ανέκτησαν το προβάδισμα με τρίποντο του Οκόμπο.

Ο Φαλ ήταν ξανά εκεί, ο Τζέιμς αστόχησε στην πρώτη κρίσιμη επίθεση του τελευταίου λεπτού ενώ ο Σακίλ ΜακΚίσικ έβαλε ΤΕΡΑΣΤΙΟ σουτ για το 72-69 με τους ερυθρόλευκους να μη ρισκάρουν και να κάνουν φάουλ, με το παιχνίδι να πηγαίνει στη "ρουλέτα" των βολών. Ο Αϊζάια Κάνααν έβαλε τις κρίσιμες βολές όμως ο Τζέιμς έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο ματς για το 74-73. Αυτή τη φορά ο Άλεκ Πίτερς δεν ευστόχησε και στις δύο βολές αλλά ο Τζέιμς δεν μπόρεσε να βάλει buzzer-beater από το κέντρο.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-36, 56-58, 75-73