Το πρώτο δείγμα γραφής της συνδιοίκησης Φρόιντφελντ - Μάνταλου στην ΚΕΔ δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι με της Πέμπτης με τους ορισμούς των διαιτητών των αγώνων της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Σλοβάκος από το... πανέρι στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Στο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού (07/01, 21:00) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ορίστηκε ο Σλοβάκος διαιτητής Μπόρις Μαρέφκα ο οποίος θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Αντρέι Χέρμο και Ματέι Ζέμκο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βεργέτης ενώ το VAR θα διευθύνει ο Κρίστιαν Μίκελ με τον Μεϊντανά.

Όσο σοκαριστικό κι αν ακούγεται η νέα ηγεσία της ΚΕΔ όρισε σε ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι έναν διαιτητή που από το 2020 δεν διαθέτει καν το διεθνές σήμα της FIFA. Ο Μαρέφκα δεν έχει διευθύνει ούτε ένα παιχνίδι εκτός Σλοβακίας τα τελευταία χρόνια, ενώ και την περίοδο που ήταν διεθνής η UEFA τον όριζε μόνο σε προκριματικούς αγώνες των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και όχι σε παιχνίδια ομίλων του Champions League, του Europa League.

Δανός ρέφερι δεύτερης κατηγορίας στο Άρης - ΠΑΟΚ

Σε ότι αφορά το άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ (07/01, 19:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», διαιτητής θα είναι ο Δανός που, τουλάχιστον, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία της UEFA, Σάντι Πούτρος. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Λαρς Χούμελγκααρντ και Βίκτορ Σκίτε ενώ ως τέταρτος ορίστηκε ο Γκάμαρης. Στο VAR θα είναι ο Γιόνας Χάνσεν με τον Μπουξμπάουμ.

Οι διαιτητές στα άλλα ματς της 17ης αγωνιστικής, Φωτιάς στο Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Κουμπαράκης «σφυρίζει» το Βόλος - Ατρόμητος (07/01, 15:00), ο Τζήλος τους «νεοφώτιστους» Πανσερραϊκός - Κηφισιά (07/01, 15:00) ενώ ο Φωτιάς ορίστηκε στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό (07/01, 17:00) στη Λεωφόρο. Το ΠΑΣ Γιάννενα - Αστέρας Τρίπολης (07/01, 17:30) θα διευθύνει ο Παπαδόπουλος ενώ το ΟΦΗ - Λαμία (08/01, 20:00) ο Σιδηρόπουλος.