Ο Τάσος Μπακασέτας είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο ελληνικό και του τουρκικό ποδόσφαιρο. Οι λόγοι, γνωστοί. Η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ από τον Παναθηναϊκό, άνοιξε τη συζήτηση για τη μεταγραφή του Ελλήνα μεσοεπιθετικού στους Πράσινους. Και παρά το γεγονός ότι κανείς δεν επιβεβαιώνει επίσημα τι ισχύει και τι όχι, υπάρχουν κάποια δεδομένα, που καθιστούν πιο πιθανή από ποτέ την επιστροφή του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας στην Ελλάδα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το «χρυσάφι» της Τραμπζονσπόρ στα πόδια του Μπακασέτα

Κατ' αρχάς, ο Μπακασέτας έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από την Τραμπζονσπόρ, για τριετή επέκταση του συμβολαίου του, που εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο. Δηλαδή σε λιγότερους από τρεις μήνες. Η προσφορά είναι πολύ μεγάλη σε οικονομικό επίπεδο, καθώς αφορά κυμαινόμενες απολαβές, με το ποσό για τη σεζόν 2024-25 να προβλέπεται στα 1.800.000 € συν μπόνους, η σεζόν 2025-26 στα 1.900.000 € στην μπόνους, ενώ η 3η χρονιά προβλέπει καθαρό ποσό 2.000.000 € χωρίς να υπολογίζονται τα σχετικά μπόνους. Πάνω από 6.000.000 €, ουσιαστικά, για να πει το «ναι» στην ομάδα της Τραπεζούντας.

Κι όμως, παρά τα τρελά λεφτά, παρά το γεγονός ότι ο Μπακασέτας είναι κάτι σαν... ιερό τοτέμ για τους οπαδούς της «Τραμπ». Παρότι είναι ήδη μια τρετία στην πόλη και ουσιαστικά την αισθάνεται σπίτι του, ο Ελληνας επιθετικός φαίνεται ότι θα έχει πάρει την απόφαση να φύγει. Για... προσωπικούς λόγους. Κάτι που φαίνεται ότι παίζει βασικό ρόλο σε αυτή του την απόφαση. Καθώς φαίνεται ότι δεν επιθυμεί πλέον να παραμείνει στην τουρκική πόλη. 

Ο Παναθηναϊκός, ο Μπακασέτας και το «πρέσινγκ» του Φατίχ Τερίμ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, το ενδιαφέρον είναι απολύτως πραγματικό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, για τον ποδοσφαιριστή έχει κάνει επαφές ο ίδιος ο Φατίχ Τερίμ. Και επιθυμεί την απόκτησή του. Με κάθε τρόπο. Μάλιστα, λέγεται πως ο «Imparator» θεωρεί τον Μπακασέτα σημαντικό και για αυτόν τον λόγο θα υπάρξει επιμονή από πλευράς Πράσινων, ώστε να γίνει η μεταγραφή. Χωρίς, πάντως, να είναι σαφές ακόμη τι θα ζητήσει η «Τραμπ» για τον αρχηγό της, παρά το γεγονός ότι μένει ελεύθερος λίγους μήνες.

Την ίδια στιγμή ο ατζέντης του Μπακασέτα έχει δεχθεί κρούσεις και από την Μπεσίκτας, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες όχι πρώτης γραμμής. Με τον ποδοσφαιριστή να μην έχει ξεγράψει το όνειρο να αγωνιστεί σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και για αυτόν τον λόγο δεν βιάζεται. Ωστόσο, εκείνο που «δείχνει» η αγορά μέχρι στιγμής, είναι ότι ο 30χρονος επιθετικός υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να βρει πρόταση από ομάδα του Top5 (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), αλλά όχι στα οικονομικά δεδομένα που του έβαλε στο τραπέζι η Τραμπζονσπόρ ή στα χρήματα που σκοπεύει να του δώσει ο Παναθηναϊκός. Τα οποία λέγεται πως φτάνουν τα 4.500.000 € για 3,5 χρόνια. Με τον ίδιο να μην βιάζεται να αποφασίσει. Και να περιμένει όλες τις προσφορές πριν καταλήξει.

* To άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME"