Ο Μαρκάο είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει ο Παναθηναϊκός για να ενισχυθεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού με τους Σένγκεφελντ, Πάλμερ Μπράουν και Μάγκνουσον να είναι τραυματίες. 

Πρόταση για τον Μαρκάο έκανε ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τους Ισπανούς

Συζητήσεις με τη Σεβίλλη πραγματοποιεί ο Παναθηναϊκός για τη μεταγραφή του Μαρκάο. Ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός δεν βρίσκει χώρο στην ομάδα της Ανδαλουσίας με την ομάδα να προσπαθεί να γλιτώσει το συμβόλαιο του, λέγοντας ναι σε κάποια πιθανή πρόταση αγοράς ή δανεισμού. Οι πράσινοι βρήκαν την ευκαιρία να εμπλακούν στην υπόθεση, κάνοντας προσφορά δανεισμού για έξι μήνες με τη Σεβίλλη να φέρεται να συναινεί σε κάτι τέτοιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία.


"Ο άσος στο μανίκι" Τερίμ και ο δισταγμός του Μαρκάο

Το δημοσίευμα αναφέρει ουσιαστικά ότι από τη στιγμή που τα έχουν "βρει" οι δύο ομάδες μεταξύ τους ο Μαρκάο είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το αν θα "πάρει" το αεροπλάνο για την Αθήνα ή όχι. Σύμμαχος του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο Φατίχ Τερίμ, με τον προπονητή των πρασίνων να έχει εξαιρετική άποψη για τον παίκτη, μιας και έχουν συνεργαστεί επιτυχημένα στη Γαλατασαράι πριν κάποια χρόνια.