Το NBA ξεκίνησε τη χρονιά έτσι όπως ακριβώς την τελείωσε, με εντυπωσιακά ρεκόρ χρόνων να σπάνε αλλά και τα ντέρμπι να τραβούν τη προσοχή του κοινού.

Ανεπανάληπτος Κλάρκσον με ιστορικό triple double για τη Γιούτα στο NBA

Απίστευτη εμφάνιση από τον Τζόρνταν Κλάρκσον των Γιούτα Τζαζ στη νίκη της ομάδας τους απέναντι στους Ντάλας Μάβερικς. Ο διεθνής γκαρντ με τη φανέλα των Φιλιππίνων έκανε triple double με 20 πόντους 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ ερχόμενος από τον πάγκο πραγματοποιώντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Χαρακτηριστικά, η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης της Γιούτα έκανε triple double ξεκινώντας το παιχνίδι από τον πάγκο ήταν το 1983 με τον "αείμνηστο" Μαρκ Ίτον να έχει τότε 12 πόντους 14 ριμπάουντ και 12(!) μπλοκ.


Η Γιούτα έριξε... σφαλιάρα στον Ντόντσιτς - Επέστρεψε ο Ίρβινγκ

Αναφορικά με το παιχνίδι η Γιούτα έριξε... σφαλιάρα στον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του συντρίβοντας τους με 127-90! Οι γηπεδούχοι πέραν του Κλάρκσον που ήταν μακράν ο κορυφαίος, καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Φοντέκιο και Μαρκάνεν με 24 και 17 πόντους αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι από τη πλευρά τους, με τον Λούκα Ντόντσιτς να πετυχαίνει ναι μεν double double με 19 πόντους και 14 ασίστ αλλά να είναι άστοχος, ηττήθηκαν με... κάτω τα χέρια στην επιστροφή του Κάιρι Ίρβινγκ στην ενεργό δράση.


Σπουδαία νίκη για τους ανανεωμένους Ράπτορς

Μεγάλη νίκη για τους Ράπτορς κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 124-121 στο Τορόντο. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τις προσθήκες των ανταλλαγών στη βασική πεντάδα τους, με τους Μπάρετ και Κουίκλι να είναι θετικοί στο ντεμπούτο τους. Κορυφαίος για τους Ράπτορς ήταν ο Πασκάλ Σιάκαμ με 36 πόντους ενώ για τους Καβαλίερς που αγωνίστηκαν ξανά χωρίς Γκάρλαντ και Μόμπλεϊ ξεχώρισαν οι Καρίς Λε Βερτ και Ντόνοβαν Μίτσελ. 


Σημαντική νίκη για τους Νικς κόντρα στους Τίμπεργουλβς

Σπουδαία επικράτηση των Νικς στη Νεά Υόρκη ενάντια στους πρώτους της Δυτικής περιφέρειας Μινεσότα Τίμπεργουλβς, υποχρεώνοντας τους στην ένατη ήττα τους για φέτος. Θετικό ντεμπούτο από πλευράς γηπεδούχων έκανε ο Ο Τζέι Ανουόμπι με 17 πόντους, ενώ κορυφαίος της ομάδας ήταν ο Ραντλ που έχασε οριακά το double double πετυχαίνοντας 39 πόντους και κατεβάζοντας 9 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Άντονι Έντουαρντς με 35 πόντους.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA:

Νικς - Τίμπεργουλβς 112-106
Ράπτορς - Καβαλίερς 124-121
Ρόκετς - Πίστονς 136-113
Μπκας - Πέισερς 113-122
Νάγκετς - Χόρνετς  111-93
Σανς - Μπλέιζερς 109-88
Τζαζ - Μάβερικς 127-90
Κλίπερς - Χιτ 121-104