Το NBA κλείνει σιγά σιγά τη σεζόν με σπουδαίες αναμετρήσεις που κρίνονται στο τέλος αλλά και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ασταμάτητος Χαλιμπέρτον κάνοντας ρεκόρ στο NBA με 23(!) ασίστ 

Έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους φέτος ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον στο NBA μ' αυτά που κάνει γιατί πολύ απλά δεν είναι φυσιολογικά. Ο Αμερικάνος γκαρντ συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη των Πέισερς κόντρα στους Νικς με 140-126 στην Ιντιάνα, έχοντας 22 πόντους και 23(!) ασίστ. Αυτο το double double των 20+ πόντων και 20+ ασίστ το έκανε για δεύτερο σερί παιχνίδι γεγονός που τον κάνει μόλις τον τρίτο παίκτη στην ιστορία του NBA που το πετυχαίνει μετά τους Μάτζικ Τζόνσον και Τζον Στόκτον. Οι 23 ασίστ μάλιστα είναι ρεκόρ στην καριέρα του Χαλιμπέρτον, αν και δεν φαίνεται ότι θα κρατήσει για πολύ αν... συνεχίσει έτσι. Για τους φιλοξενούμενους ρεκόρ καριέρας έκανε ο Ντόντε Ντε Βιντσέντζο με 38 πόντους.


Φανταστικός Ντόντσιτς κέρδισε και τους Γουόριορς και συνεχίζει

Μπορεί να μη δίνει τόσες πολλές ασίστ σ' ένα παιχνίδι αλλά τα πράγματα που κάνει στα παρκέ του NBA ξεπερνούν κάθε φαντασία με τον Λούκα Ντόντσιτς να στήνει πάρτι στο Σαν Φρανσίσκο κόντρα στους Γουόριορς. Ο Σλοβένος γκαρντ ήταν για ακόμα ένα βράδυ ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του με 39 πόντους 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ πλησιάζοντας ακόμα ένα triple double, οδηγώντας στη νίκη την ομάδα του κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ. Για τους γηπεδούχους πάλεψαν Στεφ Κάρι και Κρις Πολ με 25 και 24 πόντους αντίστοιχα, αλλά όταν ο Κλέι Τόμπσον έχει 3 πόντους με 1/11 σουτ συνολικά, η ομάδα δεν μπορεί να... πάει πουθενά.


Ο ένας Άντονι (Έντουαρντς) κέρδισε στο νήμα τον άλλον Άντονι (Ντέιβις)

Μεγάλο ντέρμπι στη Δύση ανάμεσα στους Τίμπεργουλβς και τους Λέικερς με τη Μινεσότα να επικρατεί στο τέλος με 108-106. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Άντονι Έντουαρντς με 33 πόντους, με τον Ρούντι Γκομπέρ με τη σειρά του να προσθέτει 13 και να έχει και 13 ριμπάουντ κάνοντας το double double. Από τους φιλοξενούμενους Λέικερς έκανε τα πάντα ο Άντονι Ντέιβις με 33 πόντους 17 ριμπάουντ και 8 ασίστ αγγίζοντας το triple double, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να προσθέτει άλλους 26 αλλά δεν κατάφεραν να γλιτώσουν την 16η φετινή ήττα της ομάδας τους. 



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA:

Τζαζ - Χιτ 117-109
Πίστονς - Ράπτορς 129-127
Πέισερς - Νικς 140-126
Μπουλς - 76ερς 105-92
Τίμπεργουλβς - Λέικερς 108-106
Γουόριος - Μάβερικς 122-132