Η Νότιγχαμ Φόρεστ του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έγινε φονέας των... δισεκατομμυριούχων μέσα στα Χριστούγεννα, αφού μετά το 3-1 επί της Νιούκαστλ εκτός έδρας για την Boxing Day, νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 20ή αγωνιστική της Premier League

Μόλις πέντε μέρες μετά τη συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την παραχώρηση του 25% των μετοχών στον σερ Τζέιμς Ράντκλιφ, η Φόρεστ εκμεταλλεύτηκε όλες τις παθογένειες της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ και την έριξε στο καναβάτσο, φτάνοντας τους 20 βαθμούς και ξεμακραίνοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Με αυτήν τη νίκη, δικαιώνεται τρόπον τινά και η διοίκηση της ομάδας, που αναγκάστηκε να χωρίσει τους δρόμους της με τον Στιβ Κούπερ για να υλοποιήσει το στόχο που έχει θέσει, δηλαδή να είναι η Φόρεστ στη δεκάδα της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League μετά τo 2-1 του "Ολντ Τράφορντ" στις 17 Δεκεμβρίου του 1994, όταν προπονητής ήταν ο Μπράιαν Κλαφ και σκόρερ οι... Σταν Κόλιμορ και Στιούαρτ Πιρς από τη μία πλευρά και ο Ερίκ Καντονά από την άλλη. Επιπλέον, αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που η Φόρεστ κάνει δύο νίκες στη σειρά στην Premier League. 



Νότιγχαμ Φόρεστ: Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη, δεν έμεινε στο δικό της 

Η κραυγή στο "City Ground" στο 64', όταν ο Ντομίνγκες έμεινε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε στη δεξιά πλευρά της εστίας του Ονάνα, ήταν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μαζί και προσομοίασε σε παλιγγενεσία. Η Φόρεστ, που απειλούνταν ελάχιστα ως τότε, μπήκε μπροστά στο σκορ εκμεταλλευόμενη τα μάταια ντουμπλαρίσματα των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δικό τους μισό. 

Το προβάδισμα κράτησε ως το 78', όταν το λάθος του Τέρνερ έδωσε την ευκαιρία στον Γκαρνάτσο, ο οποίος είναι ο πιο φιλότιμος ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ -και εκείνος που σχεδόν μόνος του γύρισε το παιχνίδι με την Άστον Βίλα στις 26 Δεκεμβρίου- να δώσει στον Ράσφορντ, που ισοφάρισε. 



Η Γιουνάιτεντ πήγε να πάρει τη νίκη, όμως τη διακατείχε αφέλεια απροσμέτρητη: στο 82' ο Τέρνερ έκανε μια σημαντική απόκρουση σε σουτ του Έρικσεν και στο τρανζίσιον ο Νταλό, αντί να καλύψει το χώρο, αποφάσισε να πάει πάνω στον ήδη μαρκαρισμένο κάτοχο της μπάλας, τον Ελάνγκα, αφήνοντας ένα κενό... να έξω από την περιοχή της ομάδας του. Το δυνατό πλασέ του Γκιμπς-Γουάιτ ήταν ιοβόλο και η Φόρεστ πήρε μια σπουδαία νίκη. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στους 31 βαθμούς, 12 λιγότερους από τις πρωτοπόρους Λίβερπουλ (με παιχνίδι λιγότερο) και Άστον Βίλα και είναι έβδομη στη βαθμολογία. 

Τα αποτελέσματα (20ή αγωνιστική): Άστον Βίλα-Μπέρνλι 3-2 (23’ Μπέιλι, 42’ Ντιαμπί, 89' πεν. Ντάγκλας Λουίς-30’ Αμπντουνί, 71’ Φόστερ), Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (14’ Ρόδρι, 61’ Άλβαρες), Λούτον-Τσέλσι 2-3 (80’ Μπάρκλεϊ, 87’ Αντεμπάγιο-12΄, 70’ Πάλμερ, 37’ Μαντουέκε), Γουλβς-Έβερτον 3-0 (25’ Κίλμαν,53’ Κούνια, 61’ Ντόσον), Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (64' Ντομίνγκες, 82' Γκιμπς-Γουάιτ-78' Ράσφορντ), Κρίσταλ Πάλας-Μπρέντφορντ 3-1 (14’, 58’ Ολίσε, 39’ Εζέ-2’ Λιούις Πότερ). Το πρόγραμμα (20η αγωνιστική): 31 Δεκεμβρίου: 15:00 Φούλαμ-Άρσεναλ, Τότεναμ-Μπόρνμουθ. 1 Ιανουαρίου: 22:00 Λίβερπουλ-Νιούκαστλ.