Η Μπράιτον νίκησε 4-2 την Τότεναμ στο "American Community" τη 19η αγωνιστική της Premier League και για την ομάδα του Άντζε Ποστέκογλου ήταν... ωραίο όσο κράτησε. Η ομάδα του Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι έφτασε τους 30 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην όγδοη θέση, ενώ η Τότεναμ έμεινε στους 36 και είναι πέμπτη, με ένα βαθμό διαφορά, μεν, από την τέταρτη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και ένα παιχνίδι περισσότερο. 

Ο αιφνιδιασμός των γηπεδούχων στην Τότεναμ, η οποία ξεκίνησε πολύ δυνατά το πρωτάθλημα αλλά το τέλος του πρώτου γύρου την βρίσκει σε μια γνώριμη κατάσταση, και ξεκάθαρα πολύ μακριά από τη διάχυτη αισιοδοξία, ακόμα και των βρετανικών ΜΜΕ, που υπονοούσαν ότι θα μπορούσε να κατακτήσει ακόμα και το πρωτάθλημα, ήταν καίριος, αφού η Μπράιτον, με το γκολ του Χίνσλγουντ στο 11' και το πέναλτι του κλασικού Ζοάο Πέντρο στο 23', είχε ήδη ένα προβάδισμα δύο γκολ. 

Η Τότεναμ πίεσε και ειδικά προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και τις αρχές του δεύτερου έχασε αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τον Ρισάρλισον, που όταν πια σκόραρε ήταν σε αντικανονική θέση. Ο Μωάμεθ δεν πήγε στο βουνό και έτσι ο Εστουπινάν σκόραρε στο 57' ύστερα από ασίστ του Τζέιμς Μίλνερ. Στο 73', ο Τζιοβάνι λο Σέλσο υπέπεσε σε πέναλτι και ο Ζοάο Πέντρο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπράιτον. 

Η μείωση στο σκορ ήρθε με τα γκολ των Βελίζ και Ντέιβις στο 81' και το 86' αντιστοίχως.