"Μπελάδες" για την εθνική Βραζιλίας και για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας, με τον κίνδυνο αποκλεισμού από κάθε διοργάνωση να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Κίνδυνος αποκλεισμού για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας για όλες τις διοργανώσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν η FIFA και η CONMEBOL, προειδοποιούν την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας, πως υπάρχει το ενδεχόμενο αποκλεισμού για τις ομάδες της αν παρέμβουν τρίτα μέρη στις επερχόμερες προεδρικές εκλογές, μιας και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους κανονισμούς της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. 

Στέλνει αντιπροσωπεία η FIFA και η CONMEBOL για να αποφασίσουν για τον πιθανό αποκλεισμό της Βραζιλίας

Μάλιστα έγινε γνωστό πως η FIFA και η CONMEBOL με τη σειρά τους θα στείλουν αντιπροσωπείες στη Βραζιλία στις 8 Ιανουαρίου με σκοπό να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι πως λίγο νωρίτερα απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας ο Εντβάλντο Ροντρίγκες, με το δικαστήριο της Βραζιλίας να τον κατηγορεί πως παραβίασε τους κανόνες στις προηγούμενες εκλογές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η "σελεσάο" έχει ξεκινήσει τα προκριματικά για το Μουντιάλ 2026 με μόλις επτά βαθμούς σε έξι παιχνίδια, ενώ μετράει τρεις σερί ήττες.