Χριστούγεννα και NBA είναι δύο έννοιες αλληλένδετες με τους φιλάθλους των ομάδων να πηγαίνουν στο γήπεδο να απολαμβάνουν μπάσκετ από τους καλύτερους του αθλήματος. 

Με μία Χριστουγεννιάτικη 50άρα γιόρτασε τους 10.000 πόντους στο NBA ο Λούκα Ντόντσιτς

Σπουδαία νίκη για τους Ντάλας Μάβερικς στην έδρα των Φοίνιξ Σανς με 114-128 έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λούκα Ντόντσιτς, τον οποίο ούτε τα... Χριστούγεννα μπορούν να τον σταματήσουν! Ο Σλοβένος γκαρντ έκανε "σμπαράλια" κάθε αμυντικό σχέδιο των γηπεδούχων σκοράροντας 50 πόντους, δίνοντας μάλιστα και 15(!) ασίστ. Ο Ντόντσιτς μάλιστα ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο NBA με το δικό του μοναδικό τρόπο, σκοράροντας ένα τρίποντο... από το σπίτι του



Ο Λούκα Ντόντσιτς σπάει τα ρεκόρ στο NBA ακόμα και τα Χριστούγεννα

Όπως ήταν λογικό βέβαια αυτή η τρελή επίδοση δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει και ρεκόρ στην ιστορία του NBA, με τον Λούκα Ντόντσιτς να γίνεται ο πρώτος παίκτης από τη στιγμή που υπήρξαν τα τρίποντα και μετά (1979-80) όπου πετυχαίνει 50+ πόντους, μαζεύει 5+ ριμπάουντ, έχει 15+ ασίστ αλλά και 3+ κλεψίματα, 3+ μπλοκ μαζί με 5+ τρίποντα σ' έναν αγώνα. Πληθωρική αν μη τι άλλο η εμφάνιση του Ντόντσιτς που έφτασε και τον Χάρντεν, όντας ο δεύτερος παίκτης με 50+ πόντους και 15+ ασίστ στην ιστορία.


Αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε Φοίνιξ και Ντάλας αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν απλά ασταμάτητος

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο καθ' όλη τη διάρκεια του με το Φοίνιξ να γυρίζει το ματς στην τρίτη περίοδο χάρις στην εξαιρετική εμφάνιση του Γκρέισον Άλλεν που ήταν ο καλύτερος για τους γηπεδούχους, αλλά στο τέλος μίλησε ο Λούκα Ντόντσιτς που είχε σημαντική βοήθεια από τον Ντέρικ Τζόουνς και τον Ντέρεκ Λάιβλι. Σε κακή βραδιά για τα δεδομένα του βρέθηκε ο Κέβιν Ντουράντ με 16 πόντους αλλά 4/11 σουτ με τον Ντέβιν Μπούκερ με τη σειρά του να έχει double double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ αλλά να χάνει κατά κράτος τη "μάχη" από τον Σλοβένο σούπερ σταρ


Νικητές στο ντέρμπι της Ανατολής οι Μαϊάμι Χιτ κόντρα στους 76ερς που έπαιξαν χωρίς τον Εμπίντ

Στο ντέρμπι της Ανατολής οι Μαϊάμι Χιτ υποδέχθηκαν τους Φιλαδέλφεια 76ερς και επικράτησαν δύσκολα με 119-113. Σ'ένα παιχνίδι που έλειπαν κι από τους δύο ομάδες τα αστέρια τους, ο Τζίμι Μπάτλερ για τους γηπεδούχους και ο Τζοέλ Εμπίντ για τους φιλοξενούμενους, οι Χιτ είχαν περισσότερες λύσεις και κατάφεραν να πάρουν στο τέλος το "ροζ φύλλο αγώνα" και να μειώσουν τη διαφορά στη βαθμολογία από τους αντιπάλους τους. 


Χάκεζ και Αντεμπάγιο οδήγησαν στη μεγάλη νίκη τους Μαϊάμι Χιτ

Σ' ένα παιχνίδι με τους σταρ των δύο ομάδων να απουσιάζουν, έπρεπε να βγουν μπροστά οι υπόλοιποι για να δείξουν τι αξίζουν. Αυτό λοιπόν έκανε και μάλιστα πολύ καλά ο ρούκι των Χιτ, Χάιμε Χάκεζ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη του τον Μπαμ Αντεμπάγιο που είχε 26 πόντους 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την πλευρά των ηττημένων Σίξερς, απογοητευτική εμφάνιση έκανε ο Μάξεϊ, ο οποίος αντί να βγει μπροστά ελέω απουσίας του Εμπίντ τα "θαλάσσωσε" έχοντας 12 πόντους με 4/20(!) σουτ. Πάλεψαν για τη Φιλαδέλφεια οι Χάρις και Ούμπρε αλλά δεν μπόρεσαν να φέρουν τη νίκη στην ομάδα τους.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA: 

Νικς- Μπακς 129-122
Νάγκετς- Γούοριορς 120-114
Λέικερς- Σέλτικς 115-126
Χιτ- 76ερς 119-113
Σανς- Μάβερικς 114-128