Έχοντας έναν απίθανο Κέντρικ Ναν και απόλυτη οξυδέρκεια στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε νέο τεράστιο διπλό στο Μιλάνο κόντρα στην ανεβασμένη Αρμάνι και σκαρφάλωσε στην πρώτη τετράδα της Euroleague. Οι "Πράσινοι" βασίστηκαν στην άμυνά τους πέραν του σπουδαίου Αμερικανού αλλά... λαχτάρησαν βλέποντας τον Ματίας Λεσόρ να αποχωρεί τραυματίας τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Ντέρμπι στο ξεκίνημα, βοήθησε ο Χουάντσο τον Παναθηναϊκό

Το παιχνίδι ξεκίνησε από νωρίς σε... υψηλούς ρυθμούς με καμία εκ των δύο ομάδων να μην μπορεί να βρει προβάδισμα. Ο Λεσόρ από τη μία και οι Μέλι, Φόιγκτμαν από την άλλη ήταν οι κύριοι επιθετικοί πόλοι, καθώς οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού είχαν μπλοκαριστεί στο ξεκίνημα. 

Ο Ντίνος Μήτογλου δεν ήταν σε καλή κατάσταση στο... παλιό του σπίτι, από το οποίο δεν έφυγε καλά χάρη στη... γνωστή ιστορία (γι' αυτό και αποδοκιμάστηκε στο ξεκίνημα), όμως ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κατάφερε να βάλει πιο δύσκολα στον Ιταλό φόργουορντ με την πρώτη περίοδο να κλείνει οριακά υπέρ των γηπεδούχων.

Με 10-0 ο Παναθηναϊκός, με... 9-0 απάντησε η Αρμάνι

Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινώντας με δικό τους 10-0 σερί και τους «Μεδιολάνους»... αλλού να πατούν κι αλλού να βρίσκονται. Μετά το τάιμ άουτ του Μεσίνα, όμως, ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε στην επίθεση με τον Κέντρικ Ναν να παίρνει ορισμένες βεβιασμένες προσπάθειες και τον Μπορτολάνι να δίνει ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο.

Από τη στιγμή που οι Ιταλοί επέστρεψαν με δικό τους 9-0 μπαίνοντας μπροστά στο σκορ, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι την ανάπαυλα (41-41) με τον Ματίας Λεσόρ να κυριαρχεί εντός ρακέτας. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο Αταμάν δοκίμασε ακόμη και σχήμα με... τέσσερις «κοντούς» και τον Γκριγκόνις στο "4".

Ξύπνησε ο Ναν αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε ασφαλές προβάδισμα

Στο τρίτο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε η... ιδανική συνθήκη για τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα έφτιαξε με τα ποσοστά των Ιταλών να χαλούν από μακριά ενώ στην επίθεση βρήκε ρυθμό ο Κέντρικ Ναν. Εκ των ποιοτικότερων περιφερειακών της Euroleague, ο Αμερικανός αποφάσιζε για... τα πάντα, έχοντας στο πλευρό του Σλούκα και Γκραντ με τη διαφορά να ανεβαίνει στο +7 (48-55). 

Ένα μεγάλο τρίποντο και φάουλ του Σίλντς έδωσε ξανά ψυχολογία στην Αρμάνι με το παιχνίδι να κατευθύνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο με ελαφρύ προβάδισμα του Παναθηναϊκού (56-59) καθώς ο Ναν αστόχησε σε buzzer beater.

Αποχώρησε τραυματίας ο Λεσόρ αλλά οι περιφερειακοί του πήραν το ματς!

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου τα καλάθια έμπαιναν... με το σταγονόμετρο καθώς και οι δύο ομάδες «φυλούσαν τα νώτα τους» με τον Παναθηναϊκό όποτε έβρισκε το δρόμο στο καλάθι, να δέχεται απάντηση από την Αρμάνι με τον Ντιέγκο Φλακαντόρι να είναι ο κουμανταδόρος του Μεσίνα στο παρκέ ενώ ο Πόιθρες ήταν ο μόνος που... ύψωσε ανάστημα στον Λεσόρ.

Οι Ιταλοί προσπαθούσαν να σταματήσουν... με κάθε τρόπο τον Γάλλο ψηλό με ορισμένα από τα φάουλ να είναι στα... όρια του αντιαθλητικού. Σε ένα από αυτά και ενώ πήγε να καρφώσει πάνω από... τρεις αντιπάλους του, ο Λεσόρ έπεσε πολύ άγαρμπα στο παρκέ χτυπώντας στο πόδι του αποχωρώντας υποβασταζόμενος.

Ακόμη όμως κι αν ο κορυφαίος του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο, Λεσόρ, αποχώρησε, την σκυτάλη ανέλαβε (εκ νέου) ο απίθανος Κέντρικ Ναν και με συνεχόμενους πόντους χάρισε δεύτερη τεράστια νίκη στον Παναθηναϊκό!