Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστιο διπλό στο Μονακό το οποίο "έσβησε" κατά κάποιο τρόπο τη φθηνή εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι στο ξεκίνημα της σεζόν. Ενδεχόμενη νίκη και μέσα στο Μιλάνο κόντρα στην ανεβασμένη Αρμάνι θα "σβήσει" και την κακή ήττα από την ελλιπή Εφές και θα στείλει τους "πράσινους" στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Euroleague, μετά και τις ήττες των Μακάμπι και Παρτιζάν.

Ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει πως το παιχνίδι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από εκείνο του "Πριγκιπάτου" καθώς οι Ιταλοί είναι μια... φύσιν αμυντική ομάδα στα χέρια του Μεσίνα. Ο Παναθηναϊκός έχει υπεροπλία στα γκαρντ, όμως θα χρειαστεί σημαντικές βοήθειες κυρίως στην άμυνα των Σιλντς και Μέλι.

Ο Σιλντς και η... κούραση οι σημαντικότεροι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Το παιχνίδι στο Μιλάνο διεξάγεται 48 ώρες μετά από τη σπουδαία αναμέτρηση με τη Μονακό. Και με τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει στο τέλος την κατάσταση δίνοντας όλο του το "είναι", αυτομάτως η σημερινή αποστολή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Ευτυχώς το ταξίδι ήταν σύντομο (τηρουμένων των αναλογιών) οπότε το "τριφύλλι" γλίτωσε την ταλαιπωρία.

Πέραν της κούρασης, όμως, υπάρχει κι άλλος ένας σημαντικός αντίπαλος. Ο Σαβόν Σιλντς είναι εκ των κορυφαίων φόργουορντ της διοργάνωσης και απόντος του Μίροτιτς, βρήκε την ευκαιρία να λάμψει. Ο Εργκίν Αταμάν μοιάζει δεδομένο ότι σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού θα ρίξει πάνω του τον Τζέριαν Γκραντ, ειδικά στην περίπτωση που ο Γκριγκόνις δεν τα βγάλει πέρα μαζί του στο ξεκίνημα.

Άλλωστε με τον φορμαρισμένο Μέλι να αποδίδει εξαιρετικά στο "4" και τον Φόιγκτμαν να βρίσκεται κάπου... ακροβολισμένος, δύσκολα θα μπορεί ο Μήτογλου να αφήσει έναν από τους δύο. 

Η υπεροπλία (και) στο "5" και η ευκαιρία Μπαλτσερόφσκι και Κώστα!

Η Αρμάνι δεν μοιάζει να έχει παίκτη που να μπορεί να σταματήσει τον Ματίας Λεσόρ. Ο Πόιθρες δεν είναι αυτός που ήταν στο παρελθόν αν και έχει βρει μια σταθερή κατάσταση, ο Φόιγκτμαν δεν είναι και ότι πιο σκληρό ενώ ο Κάιλ Χάινς έκλεισε το Σεπτέμβρη τα 37 του χρόνια!

Εκτός του Γάλλου σέντερ, μοιάζει ευκαιρία και για τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι να δώσουν περισσότερες λύσεις. Ειδικά για τον Πολωνό, το ενδεχόμενο ματσάρισμα με τον Φόικτμαν θα είναι απαιτητικό, αλλά θα είναι και μια αποστολή που θα πρέπει να φέρει εις πέρας.

Με ενδεχόμενη νίκη, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός θα πιάσει Μακάμπι και Παρτιζάν και θα βρεθεί (και) εκείνος στην τέταρτη θέση. Και με την ψυχολογία στα ύψη, θα μπορεί να σκέφτεται ακόμη πιο ψηλά από μια... απλή συμμετοχή στα Playoffs.