Η Φροζινόνε είναι 13η στη βαθμολογία της Serie A, παρ' όλα αυτά η κυριαρχία της Νάπολι την περασμένη σεζόν μοιάζει με αρχαία ιστορία, αφού οι φιλοξενούμενοι λεηλάτησαν το "Diego Maradona", διαλύοντας, με το τελικό 4-0, τους "παρτενοπέι" εις τα εξ ων συνετέθησαν. Ο Βάλτερ Ματσάρι, που ξεκίνησε δίχως Κβαρατσκέλια και Όσιμεν, τους επιστράτευσε στο τελευταίο μισάωρο, αλλά η πλάκα πως ως το 63', που μπήκαν στο παιχνίδι, το σκορ ήταν στο 0-1!

Η Νάπολι έμεινε εκτός Coppa Italia στη φάση των "16", αλλά ο λόγος γίνεται για κασκαρίκα ολκής, τέτοια που, με γνώμονα το ταμπεραμέντο στον ιταλικό νότο, δύσκολα θα αποφευχθούν τα λαϊκά δικαστήρια. Η ιστοσελίδα της Gazzetta μιλάει για "καταστροφή" και "ξεφτίλα" στην ίδια πρόταση. 

Με δώρο... Τρίπιερ η Τσέλσι

Αυτό ήταν το μόνο παιχνίδι για το ιταλικό Coppa Italia, τη στιγμή που στην Αγγλία παραδίνονταν στο ρυθμό των θρίλερ, με δύο προκρίσεις για το League Cup να κρίνονται στα πέναλτι. Η μόνη ήσυχη βραδιά περάστηκε στο "Vale Park", με το εκτός έδρας 3-0 της Μίντλεσμπρο επί της Πορτ Βέιλ. Στο "Γκούντισον Παρκ", στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Έβερτον ισοφάρισε τη Φούλαμ 1-1 με το γκολ του Μπέτο στο 82', αλλά οι Λονδρέζοι πέρασαν στα πέναλτι, με σκορ 7-6, αν και αστόχησαν πρώτοι, με τον Ντεκόρντοβα-Ριντ. Ο Ονάνα έχασε αμέσως μετά για τους γηπεδούχους, ο Γκέγε σημάδεψε το δοκάρι και ο Ανταραμπιόγιο χάρισε την πρόκριση στο συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα. 



















Στο "Στάμφορντ Μπριτζ", από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι δέχθηκε την ευγενική προσφορά του Κίραν Τρίπιερ, ο οποίος μάλλον παθαίνει... τζετ λαγκ στο Λονδίνο. Ο διεθνής Άγγλος έκανε, όπως και στην πρόσφατη ήττα της Νιούκαστλ από την Τότεναμ, με σκορ 4-1, τρανταχτό λάθος στο 90+2' του ματς με τους "μπλε", με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει ο Μούντρικ το γκολ του Γουίλσον από το 16'. Λίγο αργότερα, οπαδός της Τσέλσι μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο και... έπεσε πάνω στον Ντουμπράβκα, τερματοφύλακα της Νιούκαστλ.

















Για να ολοκληρωθεί η δυστυχία του, ο Τρίπιερ αστόχησε και στη διαδικασία των πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα εκτός. Η Τσέλσι ευστόχησε και στα τέσσερα δικά της και μετά την απόκρουση του Τζόρτζεβιτς στο σουτ του Ρίτσι, πήρε την πρόκριση (1-1 κ.δ. 4-2 πεν.)







La Liga: Επιτέλους νίκη για τη Σεβίλλη, τρελή επιστροφή για τη Χετάφε στο "Metropolitano", σκόραρε ο Κανός για τη Βαλένθια

Στην Ισπανία, η εμβόλιμη 18η αγωνιστική της Liga άρχισε με το "διπλό" της Βαλένθια στο "Βαγέκας" επί της Ράγιο Βαγεκάνο, 1-0, με γκολ του... δανεικού από τον Ολυμπιακό Σέρχι Κανός. 

Επίσης, ύστερα από 16 παιχνίδια με μόλις δύο νίκες, και αυτές στο Copa del Rey επί ομάδων κατώτερων κατηγοριών, η Σεβίλλη επέστρεψε στις νίκες, αφού νίκησε 3-0 τη Γρανάδα εκτός έδρας. Ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε ξανά, μετά την ήττα 2-1 στο Λανς για την έκτη αγωνιστική των ομίλων στο Champions League, ενώ τα δύο πρώτα γκολ έβαλαν οι Πεδρόσα και Οκάμπος. 

Κόλαση, ωστόσο, ξέσπασε στο "Metropolitano", όπου στο Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε, το οποίο έληξε με το εντυπωσιακό 3-3, παίχτηκαν 11 λεπτά καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο. Οι "ροχιμπλάνκος" είναι στους 35 βαθμούς μαζί με την Μπαρτσελόνα, επτά μακριά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης και εννιά από την πρωτοπόρο Χιρόνα. 

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρέθηκε να προηγείται 3-1 με γκολ του Μοράτα και πέναλτι του Γκριεζμάν, ωστόσο λύγισε, αφού από το 38', μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στέφαν Σάβιτς, έπαιζε με 10 παίκτες. Ο Μπόρχα Μαγιοράλ τής σκάρωσε το καζίκι, καθώς στο 54' ισοφάρισε το πρώτο προβάδισμα που έδωσε ο Γκριεζμάν στην Ατλέτικο, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, και αφού είχε προηγηθεί η μείωση του σκορ από τον Ροντρίγκες, πήρε το "Χ" για τη Χετάφε, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.