Βαριά ήταν η "καμπάνα" που έπεσε στον Ολυμπιακό αναφορικά με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό που διακόπηκε λόγω των επεισοδίων που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς του και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. 

Στον Παναθηναϊκό κατέληξε το ντέρμπι του League Cup της Volleyleague κόντρα στον Ολυμπιακό λόγω των επεισοδίων 

Οριστική διακοπή του προημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για το League Cup της Volleyleague, με τους γηπεδούχους να χάνουν τον αγώνα στα χαρτιά, να τιμωρούνται με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αλλά και το ανώτατο δυνατό πρόστιμο των 20.000€ που μπορεί να επιβληθεί σε ομάδα.

Διαμαρτύρεται έντονα ο Ολυμπιακός για την έκβαση του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό

Από πλευράς Ολυμπιακού, αντιδρούν έντονα για την εν λόγω απόφαση, μιας και αναφέρουν πως πρόκειται για σκάνδαλο, και πως δεν ελήφθη υπόψη καμία από τις εκθέσεις των διαιτητών, του κομισάριου αλλά και της ΔΕΑΒ. Ετοιμάζεται λοιπόν να κάνει προσφυγή με σκοπό να δικαιωθεί και να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά από το δεύτερο σετ και μετά.

Η Απόφαση από το Μονομελές Δικαιοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ

Αναλυτικά η απόφαση για το ντέρμπι "αιωνίων":  "Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 10, 13, 14, 17, παρ. 1, 39, 49 και 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π., σε συνδυασμό με τα άρθρα 9.2 της προκήρυξης Volley League 2023-24, 1, 5 Πειθαρχικού Δικαίου ΕΟΠΕ, 11 παρ. 5 και 6 της Ειδικής προκήρυξης League Cup 2023-24 και ύστερα από του ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.» στις 15 Δεκεμβρίου 2023 και τα όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα του αγώνα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023... επιβάλλει: 

Στο Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. την ποινή του μηδενισμού της ομάδας και κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 επί της αντίπαλης ομάδας, την στέρηση του δικαιώματος της ομάδας να αγωνίζεται με την παρουσία φιλάθλων για 3 αγωνιστικές ημέρες και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 20.000 Ευρώ".