Η δράση της Κυριακής στην Premier League είχε μόνο νίκες των φαβορί. Η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Άστον Βίλα πραγματοποιώντας μια φοβερή εμφάνιση απέναντι στην Μπράιτον, ξορκίζοντας την άτυπη κατάρα της με τον Κάι Χάβερτς να σκοράρει ξανά.

Οι «Χωριάτες» του Ουνάι Έμερι συνέχισαν και εκείνοι ακάθεκτοι την εκπληκτική φετινή τους πορεία με την αποβολή του Μι να τους οδηγεί σε σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Μπρέντφορντ (1-2) ενώ η Γουέστ Χαμ δε δυσκολεύτηκε απέναντι στην Γουλβς (3-0) με... χατ-τρικ σε ασίστ από τον Πακετά.

Άρσεναλ - Μπράιτον 2-0: Πάτησε την Μπράιτον στην πιο κυριαρχική της φετινή εμφάνιση

Σε ένα από τα πιο κυριαρχικά φετινά παιχνίδια της, η Άρσεναλ έκαμψε την αντίσταση της Μπράιτον ξορκίζοντας την άτυπη κατάρα των τελευταίων τριών σερί εντός έδρας ηττών από τους «Γλάρους». Οι παίκτες του Αρτέτα δημιουργούσαν τη μία επικίνδυνη κατάσταση μετά την άλλη όμως δεν έβρισκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Φερμπρούγκεν. 

Τη λύση έδωσε ο Ζεσούς μετά από κόρνερ στο οποίο ο Φαν Χέκε δεν κατάφερε να διώξει σωστά με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία. Οι «Κανονιέρηδες» όμως δεν καθάριζαν το παιχνίδι και λίγο έλειψε να το πληρώσουν με τον Γκρος να αστοχεί για λίγα εκατοστά στην πρώτη ευκαιρία της Μπράιτον στο 82'. Ο Κάι Χάβερτς όμως ήταν αυτός που καθάρισε ΞΑΝΑ το παιχνίδι για την Άρσεναλ σε εξαιρετική αντεπίθεση στο 87'. 

Μπρέντφορντ - Άστον Βίλα 1-2: Η αποβολή του Μι χάρισε σπουδαία ανατροπή στους «Χωριάτες»

Μετά τις δύο σπουδαίες εντός έδρας νίκες απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, ήρθε η ώρα της... προσγείωσης για την Άστον Βίλα. Ο Ουνάι Έμερι επέλεξε να ξεκινήσει με ένα διαφορετικό σύστημα από το αγαπημένο του 4-4-2 (έπαιξε με τριάδα στην άμυνα) λόγω και της απουσίας του Ντάγκλας Λουίζ. Η Μπρέντφορντ βρήκε κενούς χώρους όμως το γκολ και η σημαντικότερη ευκαιρία της ήρθαν από στατικές φάσεις με τον Λιούις Πότερ να είναι ο σκόρερ της στο 45'. 

Στο δεύτερο μέρος η Βίλα δεν έδειχνε ότι μπορούσε να φτάσει σε κάτι καλό όμως η αποβολή του Μι έδωσε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία 20' λεπτά. Έτσι οι παίκτες του Έμερι βρήκαν το δρόμο για μια μεγάλη ανατροπή πρώτα με κεφαλιά του Μορένο στο 78' και έπειτα με κεφαλιά του Γουότκινς (ολιγωρία στην άμυνα της Μπρένφορντ) στο 85'. Η αποβολή του Καμαρά στο 97' δεν άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα.

Γουέστ Χαμ - Γουλβς 3-0: Πακετά σέρβιρε, Κούντους εκτελούσε για τα «Σφυριά»

Η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στις νίκες μετά τη... σοκαριστική πεντάρα από τη Φούλαμ κερδίζοντας εύκολα τη Γουλβς χάρη σε δύο γκολ του Μοχάμεντ Κούντους από ισάριθμες ασίστ του Λούκας Πακετά και ένα του Μπόουεν (ξανά από ασίστ του Βραζιλιάνου) με τον Άγγλο εξτρέμ να έχει και δοκάρι.

Οι «Λύκοι» απείλησαν στην ουσία μόνο με τον Κούνια λίγο μετά το 1-0 όμως ο Φαμπιάνσκι κράτησε την εστία του ανέπαφη. Το γκολ του Σαράμπια στο 59' ακυρώθηκε μέσω VAR με τα «Σφυριά» του Μόγες να παίρνουν τη νίκη και να φτάνουν πλέον τους 27 βαθμούς, μένοντας σε απόσταση αναπνοής από τις ευρωπαϊκές θέσεις!