Τις 10 νίκες στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει μέσα στο 2024 στην Premier League  έφτασε η Άρσεναλ, η οποία πήρε σημαντικό "διπλό" στην έδρα της Μπράιτον, 2-0, για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι "κανονιέρηδες", που το μόνο παιχνίδι στο οποίο δεν νίκησαν ήταν η εκτός έδρας ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι την προηγούμενη εβδομάδα, ηττήθηκαν για τελευταία φορά από τη Φούλαμ 2-1 στις 31 Δεκεμβρίου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, δεν είναι απορίας άξιον, λοιπόν, το γιατί προπορεύονται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. 

Μπράιτον-Άρσεναλ: Τα... μαντάτα από το "Ολντ Τράφορντ"

Η Άρσεναλ έφτασε τους 71 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ, η οποία έχει λιγότερο παιχνίδι, αλλά... λέων: οι "κόκκινοι" παίζουν στο "Ολντ Τράφορντ" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεσημέρι της Κυριακής 7 Απριλίου. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει τις προοπτικές να είναι διεκδικήτρια μέχρι τέλους. 

Πέρυσι, τέτοια εποχή, βρισκόταν ήδη εντός της κατάρρευσής της που επέτρεψε στη Σίτι να κατακτήσει το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημά της άνετα, αλλά φέτος το κεφάλαιο που διαβάζεται είναι διαφορετικό.