Σπουδαία παιχνίδια με χιτσκοκικό φινάλε στο NBA σε μια βραδιά με μεγάλη εμφάνιση και ρεκόρ από τον Ντόντσιτς,  buzzer beater που έκριναν παιχνίδια και τους 53(!) πόντους διαφορά των 76ερς κόντρα στους Χόρνετς.

Buzzer beater από τον Τζίμι Μπάτλερ και ρεβάνς των Χιτ εναντίον των Μπουλς

Με τον Τζίμι Μπάτλερ να πετυχαίνει καλάθι at the buzzer, οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν με 118-116 των Σικάγο Μπουλς παίρνοντας μια σπουδαία και συνάμα σημαντική νίκη για τη συνέχεια του NBA. Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν ο κορυφαίος απο πλευράς γηπεδούχων, καθώς πέρα απο το buzzer beater σημείωσε 28 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη παίρνοντας ρεβάνς για ήττα τους δύο βράδια πριν.

Με σπουδαίο καλάθι του Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ επικράτησαν οι Θάντερ των Νάγκετς φτάνοντας το 16-8 στο NBA

Μεγάλη ψυχολογική αλλά και βαθμολογική νίκη πήραν οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ κόντρα στους πρωτάθλητες Νάγκετς μέσα στο Ντένβερ. Η παρέα του Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ δεν σταμάτησε να κυνηγάει το παιχνίδι, ακόμα κι όταν η διαφορά έφτασε στους δέκα περίπου 5:30 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Έψαχναν μια ευκαιρία για να πάρουν το παιχνίδι και την βρήκαν, με τον Καναδό γκαρντ να διαμορφώνει το τελικό 117-118 0.9'' πριν το τέλος της αναμέτρησης, ανεβαίνοντας μόνη δεύτερη με ρεκόρ 16-8 στην δυτική περιφέρεια.


Ξεπέρασε στην ιστορία του NBA τον Ουίλτ Τσαμπερλέιν, ο φανταστικός Λούκα Ντόντσιτς

Ο Λούκα Ντόντσιτς οδήγησε την ομάδα του Ντάλας σε μία ακόμα νίκη κόντρα στους Μπλέιζερς, κάνοντας το 5ο του triple double για φέτος, έχοντας 40 πόντους 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Μάλιστα, αυτό ήταν το δέκατο σερί παιχνίδι όπου ο Σλοβένος γκαρντ πετυχαίνει πάνω από 30 πόντους, κάνοντας ρεκόρ για τους Μάβερικς, όντας ο πρώτος παίκτης που κατάφερνει κάτι τέτοιο στην ιστορία. Με τους 40 πόντους και το triple double που πέτυχε, κάνοντας το για 8η φορά στην καριέρα του, ξεπέρασε τον μύθο Ουίλτ Τσαμπερλέιν που το είχε κάνει επτά φορές στο παρελθόν.


Μια "ανάσα" από τους Σακίλ Ο' Νιλ και Μόισες Μαλόουν για το ρεκόρ ο Τζοέλ Εμπίντ

Εκτός από τον Λούκα Ντόντσιτς, απίστευτη σεζόν κάνει και ο Τζοέλ Εμπίντ οδηγώντας τη Φιλαδέλφεια εκ του ασφαλούς με μεγάλες σε έκταση νίκες. Αυτή τη φορά ο Καμερουνέζος σέντερ πέτυχε 42 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ στη νίκη με 82-135 επί των Σάρλοτ Χόρνετς. Η επίδοση αυτή έκανε τον Εμπίντ τον τρίτο μόλις παίκτη στην ιστορία του NBA που πετυχαίνει 10ο σερί παιχνίδι πάνω απο 30 πόντους και μαζεύει πάνω από 10 ριμπάουντ, με τους Σακίλ Ο' Νιλ και Μόισες Μαλόουν να το έχουν καταφέρει στο παρελθόν για 11 σερί παιχνίδια


Ρεκόρ στα τρίποντα από τον Μάρει στη νίκη των Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ

Μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία των Σακραμέντο Κινγκς πέτυχε ο Κίγκαν Μάρει με τα 12(!) εύστοχα τρίποντα που πέτυχε κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, ξεπερνώντας τα 11 του Μπάντι Χιλντ. Ο Μάρει έκανε και ρεκόρ καριέρας βέβαια με τους 47 πόντους που πέτυχε οδηγώντας εκ τους ασφαλούς την ομάδα του Βεζένκοφ στη νίκη με 125-104 με τον ίδιο τον Σάσα να αγωνίζεται για 11 λεπτά και να πετυχαίνει τρεις πόντους να μαζεύει τέσσερα ριμπάουντ και να δίνει δύο ασίστ.



Μεγάλες Νίκες για Γουόριορς και Κλίπερς 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια σπουδαίες νίκες πέτυχαν οι Γουόριορς και οι Κλίπερς κόντρα σε Νετς και Νικς αντίστοιχα, προσπαθώντας να καλύψουν το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία της δυτικής περιφέρειας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά απο τρια ανεπιτυχή αποτελέσμα για τον Στεφ Κάρι και την παρέα του, ενώ οι Κλίπερς έφτασαν τις επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πλέον πως έχουν προσαρμοστεί στο νέο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. 



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Μπακς- Πίστονς 146-114
Χόρνετς- 76ερς 82-135
Καβαλίερς- Χοκς 127-119
Χιτ- Μπουλς 118-116
Τίμπεργουλβς- Πέισερς 127-109
Γουόριορς- Νετς 124-120
Νάγκετς- Θάντερ 117-118
Μπλέιζερς- Μάβερικς 120-131
Κινγκς- Τζαζ 125-104
Κλίπερς- Νικς 144-122