Δυνατές μονομαχίες είχε το μενού του NBA με το θέαμα και τα ευτράπελα να μη γίνεται να λείπουν. Δύσκολες νίκες για Μάβερικς, Σέλτικς, Νάγκετς και Σανς ενώ εύκολο βράδυ είχαν οι Κλίπερς κόντρα στους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Ντόντσιτς έκανε "παπάδες" με 33 πόντους και 17 ασίστ κόντρα στους Λέικερς στο ντέρμπι του NBA

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει "όργια" σ' έναν ακόμα αγώνα, οι Ντάλας Μάβερικς επικράτησαν με 127-125 στο ντέρμπι κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς . Ο Σλοβένος γκαρντ είχε 33 πόντους αλλά και 17(!) ασίστ, έχοντας την αμέριστη βοήθεια από τους Χάρνταγουει και Έξουμ. Από την πλευρά τους Λέικερς, είχαν σε μεγάλη μέρα τους Ντέιβις, Τζέιμς και Ριβς, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρουν τη νίκη μέσα στο Ντάλας. 


Συντριβή για τους Κινγκς, "διασώθηκε" ο Βεζένκοφ

Η καλή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ (9π. 3ρ. 3 ασ) δεν ήταν αρκετή για τους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι υπέστησαν συντριβή με 119-99 στο Λος Άντζελες από τους Κλίπερς που είχαν σε φοβερή μέρα τον Λέοναρντ ο οποίος πέτυχε 31 πόντους με 11/14 σουτ εντός παιδειάς, σ' ένα παιχνίδι που το Σακραμέντο δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού, με το σκορ να είναι 70-48 στο ημίχρονο. 


Μεγάλες νίκες στο τέλος για Φοίνιξ Σανς και Μπόστον Σέλτικς

Μία αναμέτρηση με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ αλλά και την αποβολή του Γκριν να την επισκιάζει, ήταν αυτή ανάμεσα στους Φοίνιξ Σανς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Το Φοίνιξ επικράτησε στο τέλος με 119-116 σπάζοντας το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Κορυφαίος για τους νικητές που έπαιζαν χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ, ήταν ο Ντέβιν Μπούκερ με 32 πόντους και 7 ασίστ, ενώ για τους Γουόριορς ο Κρις Πολ με νταμπλ νταμπλ (15π, 11ασ) ήταν εκείνος που πάλεψε περισσότερο.



Δύσκολη νίκη και για τους Σέλτικς κόντρα στους Καβαλίερς με 120-113, μία νίκη που τους κρατάει στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, αλλά ένα 9-0 από πλευράς γηπεδούχων περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Βοστώνη. Κορυφαίος για τους Νικητές ο Τζέισον Τέιτουμ με 25 πόντους και 10 ριμπάουντ. 




Συνοπτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σέλτικς- Καβαλίερς 120-113
Μάβερικς- Λέικερς 127-125
Μπουλς- Νάγκετς 106-114
Σανς- Γουόριορς 119-116
Κλίπερς- Κινγκς 119-99