Το «ντέρμπι των αιωνίων» για την 8η αγωνιστική της Volley League είχε έντονο ανταγωνισμό στα δύο πρώτα σετ και ερυθρόλευκη κυριαρχία στο τρίτο και στο τέταρτο. Μελανό σημείο οι άδειες εξέδρες του «Μελίνα Μερκούρη» μετά τα σοβαρότατα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ίδιο γήπεδο εννέα ημέρες νωρίτερα. Στην κορυφή της βαθμολογίας πλέον ο Ολυμπιακός μετά το 3-1 επί του Παναθηναϊκού.

Με όπλο το σερβίς ο Ολυμπιακός οδήγησε σε πολλά λάθη τον Παναθηναϊκό

Στο πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο αντιπάλους να είναι κοντά κοντά και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα μέχρι οι ερυθρόλευκοι να βρουν ένα μικρό σερί φτάνοντας στο 13-8. Οι πράσινοι, όμως, επέστρεψαν στο 14-14 δείχνοντας ότι δεν θα έκαναν τίποτα εύκολο στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Καστελάνι βρήκε όμως ξανά ένα μικρό σερί φτάνοντας στο 19-15 το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό για την κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-21. Καθοριστικός τομέας τα λάθη του Παναθηναϊκού (12 έναντι 4) και τα πολύ καλά σερβίς των γηπεδούχων.

Το δεύτερο σετ κύλησε εντυπωσιακά με το μεγαλύτερο προβάδισμα να είναι ένα μικρό +3 (10-7,11-8) για τον Ολυμπιακό. Οι ισοπαλίες ήταν αμέτρητες, οι εναλλαγές του προβαδίσματος ακόμη περισσότερες και το σετ κρίθηκε εν τέλει στους 33 πόντους. Ο Παναθηναϊκός άντεξε σε 4 set ball του Ολυμπιακού ενώ στο τέλος βρήκε ο ίδιος… 5 κερδίζοντας το σετ χάρη σε φοβερό άσσο του Βουλκίδη!

Το τρίτο και το τέταρτο σετ ήταν ένας μονόλογος των ερυθρόλευκων οι οποίοι πήραν μεγάλες διαφορές άνω των 5 πόντων σε κρίσιμα σημεία και έχοντας τον Πάγιενκ και τον Ιντάλγκο σε σπουδαίο βράδυ πήραν τη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας!