Το «τρένο» που ακούει στο όνομα Χιρόνα δεν λέει να εκτροχιαστεί φέτος, καθώς συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, κερδίζοντας και στην έδρα της Μπαρτσελόνα (2-4), και ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία της La Liga ύστερα  από 16(!) αγωνιστικές. 

Η μέχρι στιγμής φανταστική πορεία της Χιρόνα και το σημάδι ότι δεν φοβάται όπου κι αν παίζει

Η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας με τον Μίτσελ στον πάγκο είναι αξιοζήλευτη, καθώς έχει μαζέψει 41(!) βαθμούς στις πρώτες 16 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με συνολικό ρεκόρ 13 νικών, 2 ισοπαλιών και μιας μόνο ήττας, αυτής κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δείχνει να μη σταματάει πουθενά και απέδειξε πως δεν χαμπαριάζει από δύσκολες έδρες, έχοντας ήδη περάσει με διπλό μεταξύ άλλων από την Μπαρτσελόνα, την Οσασούνα, τη Ράγιο Βαγιεκάνο αλλά και τη Βιγιαρεάλ, έχοντας μία μόλις απώλεια βαθμών κόντρα στην εξαιρετική και φέτος Ρεάλ. 

Η απειλή της Χιρόνα στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα


Η Χιρόνα μπήκε πιο έντονα στον ποδοσφαιρικό χάρτη φέτος, λόγω της εντυπωσιακής της πορείας, αλλά ουσιαστικά δεν έγινε έτσι. Η Χιρόνα ανήκει στο City Football Group και ουσιαστικά αποτελεί «θυγατρική» της Μάντσεστερ Σίτι, γεγονός που μπορεί να κάνει τους ιθύνοντες της ομάδας υπερήφανους, αλλά "πονοκεφαλιάζει" τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από τον κανονισμό της UEFA που αναφέρει πως δύο ή και περισσότερες ομάδες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, αλλά ούτε στον ακριβώς από κάτω θεσμό. Κάτι που σημαίνει ότι αν βρεθούν και οι δύο στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου τότε μία από τις δύο ομάδες θα πρέπει να αγωνιστεί στο Europa Conference League.

Αν τελείωναν τώρα τα πρωταθλήματα η Μάντσεστερ Σίτι θα έπαιζε στο Europa Conference League

Στην συγκεκριμένη περίπτωση κι αν τελικά και οι δύο ομάδες βρεθούν στην ίδια διασυλλογική διοργάνωση, τότε αυτόματα η ομάδα που "υποβιβάζεται" είναι εκείνη που έχει τερματίσει χαμηλότερα στο πρωτάθλημα της. Την δεδομένη στιγμή και με τις αγωνιστικές να συνεχίζονται, αν τελείωνε κάπου εδώ το πρωτάθλημα και των δύο χωρών, με την Χιρόνα να βρίσκεται στην πρώτη θέση και την Μάντσεστερ Σίτι στην τέταρτη, τότε η ομάδα που έπαιζε του χρόνου στο Europa Conference League θα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι!

Οι σκέψεις της UEFA που "σώζουν" τη Μάντσεστερ Σίτι και οι δηλώσεις Τσεφέριν

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να ανατραπούν στις αρχές του νέου χρόνου, όταν και θα γίνει η προγραμματισμένη σύσκεψη του της UEFA που θα αφορά το ζήτημα των ομάδων που βρίσκονται στον ίδιο ιδιοκτησιακό όμιλο. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δείχνει έτοιμη να "πατήσει πόδι" αναφορικά με τον συγκεκριμένο κανονισμό. Χαρακτηριστικά, και μετά τη σχεδόν δεδομένη είσοδο του Τζιμ Ράτκλιφ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της γαλλικής Νις ο Τσεφέριν πήρε θέση και δήλωσε:
"Δεν σκεφτόμαστε μόνο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχουν πολλές ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε να συνεχιστεί αυτό, είτε να ακυρώσουμε τον κανονισμό. Δεν είμαστε σίγουροι ακόμα αλλά θα το συζητήσουμε. Όλο και περισσότεροι όμιλοι προχωρούν στην αγορά περισσότερων ομάδων. Δεν θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό, αλλά πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα".