Η Άστον Βίλα είναι μακράν η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής Premier League και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, και έναν πίσω από την δεύτερη Άρσεναλ, που ήταν και το τελευταίο "θύμα" της. 

Η Άστον Βίλα του Έμερι και οι κρυφές "ματιές" προς την τετράδα της Premier League

Μόνο τυχαία δεν είναι η μέχρι στιγμής πορεία της Άστον Βίλα στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες με 1-0, κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έφτασε τις 15(!) συνεχόμενες νίκες στην έδρα της. Με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο, οι "χωριάτες" έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται και για το κάτι παραπάνω, κοιτάζοντας αρχικά την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος που δίνει την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Η πολύ κακή πρεμιέρα αλλά και τα αισιόδοξα μηνύματα 

Όλα αυτά συνέβησαν, παρόλο που την πρώτη αγωνιστική της φετινής Premier League η Άστον Βίλα διασύρθηκε από την Νιουκάστλ με 5-1. Όσο κι ακούγεται οξύμωρο, δεν είχαν όμως πραγματοποιήσει κακή εμφάνιση ενώ δέχθηκε κιόλας δύο γκολ μετά το 75ο λεπτό του αγώνα. 

Ο "μάντης" Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και η δικαίωση του με την Άστον Βίλα

Αυτό όμως το παρατήρησε και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: "Παρακολούθησα το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τη Νιουκάστλ και δεν μπορώ να πιστέψω το σκορ. Ειλικρινά, η Βίλα έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο αλλά δέχθηκε "φθηνά" γκολ". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από πολλούς για τις δηλώσεις του εμβληματικού προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πλέον μετά από τέσσερις μήνες περίπου, αυτός είναι που δικαιώνεται.