Δεν σταματάει πουθενά η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι η οποία ονειρεύεται... τετράδα για τα καλά. Πρώτα κέρδισε την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ και μια αγωνιστική αργότερα κέρδισε και την Άρσεναλ του Αρτέτα ρίχνοντάς την από την κορυφή.

Προηγήθηκε από νωρίς η Άστον Βίλα, δεν μέτρησε γκολ του Χάβερτς στο 90' για την Άρσεναλ

Με γκολ του Τζον ΜακΓκιν στο 7' οι «Χωριάτες» προηγήθηκαν από νωρίς και έκτοτε δεν άφησαν την Άρσεναλ να κάνει το παιχνίδι της τόσο ώστε να δεχθεί γκολ ισοφάρισης καθώς τις λίγες φορές που χρειάστηκε ο Μαρτίνεζ ήταν εκεί. 

Οι «Κανονιέρηδες» παρατάχθηκαν χωρίς τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο τους λόγω αποβολής (επειδή... πανηγύρισε το γκολ στο 90' κόντρα στη Λούτον) αλλά παρ' όλα αυτά κατάφεραν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το παιχνίδι. Για ακόμη μια φορά βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κάι Χάβερτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε λόγω επαφής του Γερμανού με το χέρι. 

Η Λίβερπουλ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

Στο τέλος της ημέρας, χαμογελάει ο Γιούργκεν Κλοπ και η Λίβερπουλ καθώς ο Ουνάι Έμερι πρώτα κέρδισε την Μάντσεστερ Σίτι για να πάει δεύτερος, και σήμερα κέρδισε την Άρσεναλ με τους «Κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στο +1 από την ομάδα του Αρτέτα και στο +2 από την εκπληκτική Βίλα του Ουνάι Έμερι.