Η ιστορία που ακολουθεί μοιάζει αρκετά… φρικιαστική για να είναι αληθινή. Ένα εικοσιτετράωρο μετά τις σοκαριστικές απειλές οπαδών της Μπαϊα προς τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του προπονητικού τιμ της ομάδας η συγκεκριμένη τρομοκρατία όχι μόνο έπιασε τόπο αλλά οι ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας υπέγραψαν με την απόδοσή τους τον ιστορικό υποβιβασμό της Σάντος!

Η Σάντος, η Μπαϊα και μια μάχη σωτηρίας με... σακούλες πτωμάτων

Τι ακριβώς συνέβη, όμως, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας; Η ομάδα του Σάο Πάουλο (που έγινε παγκοσμίως γνωστή εξαιτίας του θρυλικού Πελέ ο οποίος μεγαλούργησε με τη φανέλα της) χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό για να μείνει στην πρώτη κατηγορία και να καταδικάσει σε υποβιβασμό την Μπαία. Αντ’ αυτού γνώρισε καταδικαστική εντός έδρας ήττα από την Φορταλέζα με 2-1.



Tην ίδια ώρα  οι «τρομοκρατημένοι» ποδοσφαιριστές της Μπαϊα… πετούσαν φωτιές και συνέτριβαν με 4-1 την πολύ ισχυρή Ατλέτικο Μινέιρο. Ο εφιάλτης για τη Σάντος είχε μόλις ολοκληρωθεί, ενώ οι οπαδοί της Μπαϊα αισθάνονταν… δικαιωμένοι για τις σακούλες πτωμάτων που έστειλαν στο προπονητικό κέντρο της αγαπημένης τους ομάδας παραμονή του «τελικού σωτηρίας»!


O υποβιβασμός της Σάντος έβαλε φωτιά στην πόλη του Σάο Πάουλο

Ο πρώτος υποβιβασμός της Σάντος στα 111 χρόνια ιστορίας του συλλόγου, συνοδεύτηκε από την «έκρηξη» οργής των οπαδών της που μετέτρεψαν τη “Βίλα Μπελμίρο” σε… πεδίο μάχης. Αγανακτισμένοι οι φίλοι της ομάδας εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και δεν περιορίστηκαν στη δράση τους εντός γηπέδου, αλλά προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια και κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους της πόλης.

Πρωταθλήτρια η Παλμέιρας, αποθέωση για τον Άμπελ Φερέιρα

Όλα αυτά, βέβαια, ουδόλως απασχόλησαν τον Άμπελ Φερέιρα, ο οποίος οδήγησε την Παλμέιρας στο δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημά της, με τον Πορτογάλο πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ να γνωρίζει την αποθέωση από φιλάθλους και ΜΜΕ.



Μεγάλος πρωταγωνιστής του 1-1 με την Κρουζέιρο που έγραψε τον επίλογο της κατάκτησης του τίτλου, δεν ήταν άλλος από τον Εντρικ, ο οποίος επέλεξε να αποχαιρετήσει την πρωταθλήτρια Βραζιλίας προσφέροντας ένα ακόμη ξεχωριστό προσωπικό του γκολ λίγο πριν ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι για να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.