Μεγάλη πρόκριση για τους «4» του In Season Tournament του NBA πήραν οι Λος Άντζελες Λέικερς επικρατώντας με 106-103 των Φοίνιξ Σανς σ' ένα παιχνίδι για «γερά νεύρα» Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Πέλικανς (08/12 04:00) για την είσοδο στον μεγάλο τελικό. 




Ο Λεμπρόν Τζέιμς συνεχίζει τον «χαβά» του

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, έχοντας την συμπαράσταση των Άντονι Ντέιβις και Όστιν Ριβς, με τον τελευταίο να είναι καθοριστικός στο τέλος του αγώνα και να κάνει ένα απίστευτο δεύτερο ημίχρονο. Ο «βασιλιάς» ήταν όμως εκείνος που κράτησε τους Λέικερς μέχρι εκείνο το σημείο στο παιχνίδι βάζοντας 31 πόντους, μαζεύοντας οκτώ ριμπάουντ και δίνοντας και δέκα ασίστ. 




Το τάιμ άουτ που «άναψε φωτιές» και η λογική πίσω από την απόφαση των διαιτητών 


Μία επίμαχη φάση λίγο πριν το τέλος του αγώνα έφερε τις αντιδράσεις των Φοίνιξ Σανς με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, ένα τάιμ άουτ που κάλεσαν οι Λέικερς 7,4'' πριν τέλος του αγώνα ήταν η αφορμή της έντασης. Αν τελικά είχε στην κατοχή του την μπάλα ο Ριβς ή όχι και κατά πόσο μπορούσαν να καλέσουν ταιμ άουτ οι γηπεδούχοι στην προκειμένη φάση. 


Οι διαιτητές πάντως εξήγησαν πως η μπάλα ήταν στην κατοχή του Ριβς καθώς είχε το αριστερό του χέρι πάνω στην μπάλα, η οποία ήταν κολλημένη πάνω στο πόδι του, με αποτέλεσμα να δικαιούνται να καλέσουν ταιμ άουτ οι Λέικερς.