Η αγωνιστική «αυλαία» του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πυγμαχίας U22, που διεξήχθη στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, «έπεσε» την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας να έχει «γράψει» ακόμη μία λαμπρή σελίδα στην ιστορία της.

Σε ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που το επίπεδο ομολογουμένως ήταν πάρα πολύ υψηλό, οι εκπρόσωποί μας με τα «γαλανόλευκα γάντια», Αντωνία Γιαννακοπούλου και Στέλιος Κυρσανίδης κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε εκατοντάδες Ευρωπαίους πυγμάχους και να κατακτήσουν από ένα χάλκινο μετάλλιο, ανεβάζοντας την Ελληνική Πυγμαχία ακόμη ένα σκαλί πιο ψηλά στο «βάθρο» των επιτυχιών.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Αρτούρ Μικαελιάν αμέσως μετά το τέλος του Πρωταθλήματος: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παιδιά που με έκαναν άλλη μια φορά περήφανο. Πλέον ακούγεται η Ελλάδα στην Ευρώπη στον χώρο της πυγμαχίας και μας υπολογίζουν. Να ξέρετε όμως, ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες γεννιούνται μέσα από μεγάλες αποτυχίες και αδικίες. Πρέπει να πεισμώσουμε και να δουλέψουμε παραπάνω, επειδή έρχονται πολλά μεγάλα και δυσκολότερα πράγματα.»

Η αναφορά του Αρτούρ Μικαελιάν περί αδικίας ήρθε αμέσως μετά την Επίσημη Ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας μιλώντας για κατάφωρη αδικία στον ημιτελικό αγώνα της Αντωνίας Γιαννακοπούλου με αντίπαλο την Τουρκάλα Gamze Soguksu. Η ΕΟΠ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά την αδικία στο πρόσωπο του Αθλητή μας Χρυσού Πρωταθλητή Ευρώπης Μιχάλη Τσαμαλίδη στον αγώνα με αντίπαλο τον Arjan Iseni, όπου παρά την ξεκάθαρη υπεροχή του και στους 3 γύρους οι διαιτητές έδωσαν το παιχνίδι στα σημεία 3-2, υπέρ του Arjan Iseni, το «σενάριο» δυστυχώς επαναλήφθηκε και στο πρόσωπο της σπουδαίας Αθλήτριάς μας, Αντωνίας Γιαννακοπούλου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες συμπεριφορές που αδικούν την Εθνική μας Ομάδα Πυγμαχίας και υπονομεύουν το πνεύμα του υγιούς ανταγωνισμού και θίγουν την εμπιστοσύνη που έχουν οι αθλητές, οι φίλαθλοι και όλοι εμείς που «υπηρετούμε» τον θεσμό του αθλητισμού.

Σε αντίδραση σε αυτό το επαναλαμβανόμενο προσβλητικό περιστατικό, θα λάβουμε άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Η Ελληνική Πυγμαχία αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη σε διεθνές επίπεδο και αυτό όπως φαίνεται ΕΝΟΧΛΕΙ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα σε μελλοντικούς αγώνες που θα λαμβάνουν μέρος οι εκπρόσωποι μας, που φορούν και τιμούν το εθνόσημό μας».

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα σχολίασε τις επιδόσεις της Εθνικής Ομάδας γράφοντας: «Μόνο υπερηφάνεια νιώθουμε για τους αθλητές μας και τους προπονητές τους, που εκτός από τους αντιπάλους τους μέσα στο ρινγκ έπρεπε να αντιμετωπίσουν  και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες που τους στέρησαν τα χρυσά μετάλλια. Εμείς θα αντιδράσουμε και θα τους αντιμετωπίσουμε πολύ δυναμικά από εδώ και πέρα. Η Ελληνική Πυγμαχία είναι η Νέα ανερχόμενη δύναμη και βρίσκεται επάξια στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει στα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει!».

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας U22 μας εκπροσώπησαν η Αντωνία Γιαννακοπούλου (54 κιλά), η Βασιλική Σταυρίδου (75 κιλά), ο Στέλιος Κυρσανίδης (63,5), ο Μιχάλης Τσαμαλίδης (80) και ο Στέλιος Ρούλιας (+92 κιλά). Στο πλευρό των Αθλητών - Αθλητριών μας προσέφεραν, ακόμη μία φορά, τα μέγιστα οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές μας Αρτούρ Μικαελιάν και Ανδρέας Γιαννακόπουλος.