Μια ακόμη «χρυσή σελίδα» στην Ιστορία της Ελληνικής Πυγμαχίας έγραψε η Εθνική μας Ομάδα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, κατακτώντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Ιουλίου, στο Μάριμπορ, της Σλοβενίας.



Ο Εθνικός μας Ύμνος ακούστηκε ακόμη μία φορά παντού και οι καρδιές όλων των Ελλήνων γέμισαν από συγκίνηση και υπερηφάνεια. H Χρυσή Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγελική Σδούγα πανάξια ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και μαζί της και η Ελληνική Πυγμαχία συνεχίζοντας την παράδοση, που έχει δημιουργήσει, τα 2 τελευταία χρόνια, να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλα τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Αναλυτικά στον αγωνιστικό τομέα, το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε η Αγγελική Σδούγα, στην κατηγορία των 40 κιλών, με αντίπαλο την Αγγλίδα Teigan King.

Δυναμική, παθιασμένη με τεχνική που θα ζήλευαν κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο, η Αγγελική Σδούγα μπήκε στο ρινγκ, στον τελικό των 40 κιλών και έκανε τους πάντες να «παραμιλάνε». Η Αγγελική ήταν αποφασισμένη, δεν θα κατέβαινε από το ρινγκ αν δεν σήκωνε ο διαιτητής το δικό της χέρι ψηλά, αν δεν κατακτούσε το Χρυσό Μετάλλιο! Η Ελληνίδα αθλήτριά μας τα κατάφερε πραγματοποιώντας έναν συγκλονιστικό αγώνα, ίσως από τους καλύτερους που έγιναν στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων!






Τα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης:

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να συγχαρούμε μια εξαιρετική αθλήτρια, που ανέδειξε το όνομα της χώρας μας, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί απόδειξη του αφοσιωμένου έργου, της πίστης της στα όνειρα της και της ατελείωτης προσπάθειάς της να ξεπεράσει τα όρια της, της σκληρής προπόνησης και του εκπληκτικού ταλέντου της.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η προσπάθειά σας, η αφοσίωσή σας και το αθλητικό σας πνεύμα αντιπροσωπεύουν την υψηλή ποιότητα της Ελληνικής Πυγμαχίας και μας γεμίζουν υπερηφάνεια.

Ο αθλητισμός ενώνει, εμπνέει και μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε απόλυτα να επιτύχουμε τους στόχους μας με την αφοσίωση και την προσπάθεια μας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας θα συνεχίζει αδιάκοπα να στηρίζει όλους τους αθλητές και να τους εμπνέει με απόλυτη πίστη προς τα πρόσωπά τους για να συνεχίσουν να «καλπάζουν» πάντα προς την κορυφή του αθλήματός μας.

Σας ευχαριστώ ολόψυχα που μας χαρίζετε στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας. Είστε πραγματικά πρότυπα για τη νέα γενιά και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για όλους. Είμαι βέβαιος ότι ακόμα μεγαλύτερες και σπουδαιότερες στιγμές μας περιμένουν στο μέλλον».



Αναλυτικά, οι Έλληνες Αθλητές και οι Αθλήτριες, που έλαβαν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, στην Σλοβενία


ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

4Ο ΚΙΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

42 ΚΙΛΑ ΖΕΡΒΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

44 ΚΙΛΑ ΣΚΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

48 ΚΙΛΑ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

52 ΚΙΛΑ ΝΤΟΥΜΑΖΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

70 ΚΙΛΑ ΤΣΑΠΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

40 ΚΙΛΑ ΣΔΟΥΓΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

46 ΚΙΛΑ ΜΠΟΤΟΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

48 ΚΙΛΑ ΛΕΟΝ ΜΑΡΙΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

52 ΚΙΛΑ ΠΕΤΡΙΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

66 ΚΙΛΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΒΕΖΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΥΜΑΖΙΟΣ