Πολύ έντονα έχει αρχίσει να θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας, που ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν, η προσθήκη του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεταγραφή που θα γινόταν το 2018, όταν ο Εμπαπέ προτίμησε την ομάδα της γενέτειράς του, Παρί Σεν Ζερμέν, το 2021, όταν οι Παριζιάνοι αρνήθηκαν τις προτάσεις της διοίκησης της Ρεάλ παρά το γεγονός ότι ο Εμπαπέ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα, και καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν 2021-22, μέχρι τον Μάιο που τελικά ανανέωσε, αλλά και το καλοκαίρι του 2023, όταν ο Εμπαπέ τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Παρί, αλλά δεν ήθελε και να πουληθεί προκειμένου να μη χάσει το μπόνους, όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά από την Ισπανία, τώρα πια, λένε και πως δεν πρόκειται να γίνει. 

Αυτό, μάλιστα, δεν αφορά πλέον στο τι σκέφτεται ο Εμπαπέ για το μέλλον του, αλλά στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν πρόκειται να υπογράψει τον 24χρονο Γάλλο, σύμφωνα με Ισπανό δημοσιογράφο που μίλησε στο Cadena SER. 

Αν ο Χεσούς Γκαγέγκο δεν ήθελε να κάνει εντύπωση, αυτό που είπε είναι είδηση. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν δεν αφορά πλέον στους Καστιγιάνους, κάτι που σημαίνει ότι η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα θελήσει να τον υπογράψει το καλοκαίρι. Αυτό κάνει εντύπωση, όχι μόνο επειδή ο ίδιος ο Εμπαπέ είναι αναμφισβήτητα, αν όχι ο κορυφαίος, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο τώρα, αλλά και διότι φαινόταν να τον προσμένουν πώς και πώς, προκειμένου να γίνει το «1» στην επίθεση των Μαδριλένων, μπροστά από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ και δίπλα στον Βινίσιους Τζούνιορ. Υποτίθεται, δε, ότι ο διεθνής Γάλλος επιθετικός, που έχει σκοράρει σε δύο τελικούς Παγκόσμιου Κυπέλλου και έχει κάνει χατ τρικ σε έναν εξ αυτών, θα ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ σε μία ομάδα δεκαετίας, που εκτός του Μπέλιγχαμ, του Βινίσιους και του Ροντρίγκο, περιέχει τους Ορελιέν Τσουαμενί, Εντουάρντο Καμαβίνγκα και Φεντερίκο Βαλβέρδε. Αυτό θα ήταν το αριστούργημα του Φλορεντίνο Πέρεθ, ακόμα περισσότερο και από το φτιάξιμο των «γκαλάκτικος» με Λουίς Φίγκο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ραούλ και Ντέιβιντ Μπέκαμ ταυτοχρόνως σε μία ομάδα, διότι πέραν της εμπορικής επιτυχίας, που τότε ήταν θεόρατη, η συγκεκριμένη ομάδα -η οποία πάντως ψάχνει προπονητή, αφού όλα συντείνουν πως ο Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται στην τελευταία χρονιά του- εγγυάται επιτυχίες και τίτλους. 

Κιλιάν Εμπαπέ: Πού θα υπογράψει αν κάνει πίσω η Ρεάλ Μαδρίτης

Θα θυμάται ο αναγνώστης πως το περασμένο καλοκαίρι ο Εμπαπέ ήρθε σε σύγκρουση με τη διοίκηση του Κατάρ, αφού όχι μόνο αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για τον επιπλέον χρόνο που υπήρχε ως επιλογή, αλλά ήθελε να μείνει στην Παρί προκειμένου να πάρει το μπόνους... καλής διαγωγής, που ανερχόταν σε... 80 εκατομμύρια ευρώ, το πιο ακριβό χαρτζιλίκι επειδή κάποιος είναι καλό παιδί στην Ιστορία. Ο Εμπαπέ θα έμπαινε στον πάγο από τον Λουίς Ενρίκε, νέο προπονητή της Παρί, αν ο ίδιος δεν κοστολογούσε αυτόν το χρόνο ως πολύ σημαντικό για την οικονομία της καριέρας του και δεν αποφάσιζε τόσο να χαρίσει το μπόνους όσο και να απορρίψει μια αδυσώπητα υψηλή, σκανδαλωδώς μεγάλη ακόμα και για τα πετροδόλαρα που την συνοδεύουν, πρόταση από τη Σαουδική Αραβία. 

Ο Εμπαπέ έχει πάρα πολύ υψηλό κασέ, αυτόν το χρόνο η αμοιβή του υπολογίζεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, και η Ρεάλ Μαδρίτης λογίζεται, πιθανώς, ως η μόνη ομάδα που μπορεί να καλύψει αυτό το ποσό. Παρ' όλα αυτά, δίχως τον μπελά της Παρί, που δεν θα πάρει... μία για τον Εμπαπέ, φαίνεται ότι κι άλλες ομάδες μπορεί να ενδιαφερθούν, αν ισχύει πως η Ρεάλ θα αποσυρθεί. Ο ίδιος έκλεισε το μάτι σε ερώτηση που του έγινε προσφάτως, δηλαδή κατά την απονομή της Χρυσής Μπάλας στον Λιονέλ Μέσι στο Παρίσι, για το αν η επόμενη σεζόν, 2024-25, θα τον βρει στη Ρεάλ. Φυσικά, η είδηση που έδωσε ένας δημοσιογράφος δεν γίνεται να είναι θέσφατος, πάντως όλοι κοιτάζουν... γύρω τους, ψάχνοντας να βρουν τους επίδοξους μνηστήρες για τον Εμπαπέ (χωρίς να υπολογίζουν το... φαεινότερο, δηλαδή την Παρί Σεν Ζερμέν), που μένει ελεύθερος την 1η Ιανουαρίου 2024. Το ίδιο ίσχυε και το 2022, αλλά ο Εμπαπέ τότε έκανε την έκπληξη και ανανέωσε με την Παρί, ένα ηγεμονικό συμβόλαιο που μοιάζει, τώρα, ως η αρχή του τέλους του στην ομάδα της πρωτεύουσας, που είναι και πρωταθλήτρια Γαλλίας.