Την τελευταία του πνοή στον ύπνο του άφησε ο Κροάτης Μίσλαβ Βούτσετιτς. Ο 41χρονος ήταν εμβληματική προσωπικότητα στο κίνημα των οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, των Bad Blue Boys, οι οποίοι ευθύνονται για τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Το περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω μιας εξαιρετικά κρίσιμης καμπής στην υπόθεση, με την έρευνα να «τρέχει» σε όλα τα επίπεδα. Σημειώνεται, όμως, πως ο συγκεκριμένος δεν έλαβε μέρος στο ταξίδι των οπαδών εκείνο το βράδυ του καλοκαιριού.

Ο «Κούρε», όπως ήταν το προσωνύμιό του, ήταν εκ των αρχηγών και είχε πάθος με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την Κροατία. Ήταν ερασιτέχνης αθλητής πολεμικών τεχνών και τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής kick boxing, διατηρώντας το σύλλογο «Πιτ Μπουλ» στο Ζάγκρεμπ. Σύμφωνα με τα μέσα της Κροατίας, ο Μίσλαβ Βούτσετιτς ήταν ο άνθρωπος που είχε βγάλει εμψυχωτικό λόγο προς τους ποδοσφαιριστές της Ντινάμο Ζάγκρεμπ λίγο πριν από το ταξίδι τους στην Αθήνα, για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ, στα μέσα του Αυγούστου, για τα προκριματικά του Champions League.

Να σημειώσουμε πως ο 41χρονος ήταν και από εκείνους που υποδαύλιζαν το εθνικιστικό στοιχείο μέσα στις τάξεις των Bad Blue Boys, οι οποίοι φέρεται να είναι θιασώτες του νεοναζισμού στην Κροατία. Η επιβεβαίωση ήρθε όταν δημιουργήθηκε γκράφιτι στον κεντρικό τους σύνδεσμο με τον Αδόλφο Χίτλερ και το φασίστα Κροάτη ηγέτη της Ουστάσε (φασιστική οργάνωση) Άντε Πάβελιτς.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ''Ontime''