Ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς Λεμπρόν Τζέιμς χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ “τραγικές και απαράδεκτες” σε κοινή δήλωση που ανήρτησε στο X, πρώην Twitter, με τον επιχειρηματικό του συνεργάτη Μάβερικ Κάρτερ την Τετάρτη.

“Η καταστροφή στο Ισραήλ είναι τραγική και απαράδεκτη. Η δολοφονία και η βία κατά αθώων ανθρώπων από τη Χαμάς είναι τρομοκρατία”, ανέφεραν ο Τζέιμς και ο Κάρτερ. “Η οικογένεια της SpringHill Company στέλνει τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στο Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα”, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναφερόμενη στην ομάδα του βραβευμένου με Emmy στούντιο, που ιδρύθηκε από τον Τζέιμς και τον Κάρτερ.

Λεμπρόν Τζέιμς: “Ποτέ δεν θα το βουλώσω για πράγματα που είναι λάθος”

“Ποτέ δεν θα το βουλώσω για πράγματα που είναι λάθος”, δήλωσε ο Τζέιμς το 2021. “Κηρύττω για τον λαό μου και κηρύττω για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον ρατσισμό, την καταπίεση των ψηφοφόρων – πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας. Θα χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να συνεχίσω να ρίχνω φως σε όλα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω μόνο στον αθλητισμό, γιατί καταλαβαίνω πόσο ισχυρή είναι αυτή η πλατφόρμα και η φωνή μου”, είχε αναφέρει.

Το NBA και το NBPA εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση τη Δευτέρα για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Ισραήλ.
“Το NBA και η NBPA θρηνούν για τις φρικτές απώλειες ζωών στο Ισραήλ και καταδικάζουν αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και προσευχόμαστε για ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή”, ανέφεραν οι οργανώσεις.

Πηγή: CNN