Στην αρχή της χρονιάς ο Ολυμπιακός αποφάσισε το προφανές. Ως πρώτος αρχηγός της ομάδας, επιλέχθηκε ο Κώστας Φορτούνης. Μια επιστροφή στην κανονικότητα για τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή. Μια επιλογή που είναι προφανές ότι έχει παίξει ρόλο και στην ψυχολογία του, αλλά και στην εν γένει εκπληκτική εφετινή παρουσία του. Πέρα από τον «Φόρτου», ωστόσο, έχει ενδιαφέρον ποιοι άλλοι φέρουν τον τιμητικό τίτλο «αρχηγός του Ολυμπιακού» στη φετινή ομάδα.

Δεύτερος αρχηγός των Ερυθρόλευκων είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και ο ρόλος του είναι σημαντικός. Ειδικά μέσα στα αποδυτήρια. Αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο Μαροκινός σέντερ φορ θα είναι ως επί το πλείστον εκτός αποστολών. Αυτό οδηγεί στο επόμενο «πρόβλημα». Καθώς ο επιλεγμένος 3ος αρχηγός από την αρχή της σεζόν δεν βρίσκεται πλέον στον Ολυμπιακό.

Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, η θέση του 3ου αρχηγού, αλλά επί της ουσίας δεύτερου, στον αγωνιστικό χώρο, έμεινε κενή. Με τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Γιώργο Μασούρα να είναι οι δύο υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη τιμή. Δύο Ελληνόπουλα, που έχουν αποδείξει ότι αξίζουν το περιβραχιόνιο. Έχουν αποδείξει ότι αγαπούν και τιμούν την ομάδα τους.

Το ρεκόρ του Ρέτσου

Η περίπτωση του Ρέτσου, ωστόσο, είναι πολύ ιδιαίτερη. Και… ιστορική. Ανήμερα της 36ης τραγικής επετείου των 21 Θυμάτων της Θύρας 7, στις 8 Φεβρουαρίου 2017, ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο τον έχρισε αρχηγό για τον εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο. Αυτομάτως ο Ελληνας στόπερ είχε γίνει ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου, 18 ετών, 5 μηνών και 30 ημερών.

Ο Ρέτσος αποτελεί έως και σήμερα τον νεότερο αρχηγό όλων των αθλητικών τμημάτων του Ολυμπιακού, καθώς εκείνη την ημέρα είχε «σπάσει» το ρεκόρ που κατείχε ο Μενέλαος Κοκκινάκης, ο οποίος σε ηλικία 21 χρόνων είχε διατελέσει ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ των Πειραιωτών σε παιχνίδι με την αυστριακή, Ποσογίλνιτσα.

Στο παιχνίδι με την Κηφισιά ο 24χρονος στόπερ ήταν εκείνος που ξεκίνησε με το περιβραχιόνιο, από τη στιγμή που έλειπαν οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί, ενώ εκτός ήταν και ο Μασούρας. Επίσης, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως όταν ο Μαρτίνεθ αντικατέστησε τον Ρέτσο στο 74ο λεπτό, το περιβραχιόνιο πήγε στο μπράτσο του Πασχαλάκη. Ο οποίος επίσης έχει αποκτήσει αυξημένες «αρμοδιότητες» στα αποδυτήρια. Και δεν είναι μυστικό ότι χάρηκε ιδιαίτερα με αυτή την εξέλιξη. Καθώς θέλει να είναι σημαντικός για την ομάδα του.

Πώς έχει, λοιπόν, η κατάσταση με τους αρχηγούς; Ο Φορτούνης είναι πρώτος, ο Ελ Αραμπί δεύτερος και η ομάδα θα αποφασίσει τη… σειρά για Ρέτσο, Μασούρα. Με τον Πασχαλάκη να συμπληρώνει την 5άδα. Εστω και άτυπα. Καθώς αρχικά είχε αποφασιστεί να είναι 3 οι αρχηγοί. Αλλά στην πράξη αυτό είναι δύσκολο να συμβεί με τόσα παιχνίδια και τόσες αλλαγές.

Πηγή:to10.gr