Με αισιοδοξία για την καλύτερη δυνατή πορεία κάνουν απόψε πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Με στόχο να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην 1η αγωνιστική, τόσο για τους ίδιους όσο φυσικά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, θέλουν να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση και να πάρουν ώθηση για τη συνέχεια.

«Ποδαρικό» χρονικά θα κάνει ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να υποδέχονται τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ (19:45), επιστρέφοντας σε ευρωπαϊκούς ομίλους ύστερα από αρκετά χρόνια και θέλοντας να μπουν ξανά στο μονοπάτι των επιτυχιών. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Γεντβάι, όχι όμως και τον Βαγιαννίδη, που έμεινε εκτός αποστολής.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στις 22:00. Οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τη γνώριμη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης», θέλοντας να πάρουν μια… άτυπη ρεβάνς για την περσινή τους ήττα από τους Γερμανούς στο ίδιο γήπεδο.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, και θα προσπαθήσει να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σύνολο, σύμφωνα με τις ανάγκες της αναμέτρησης. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Ορτέγκα, Μπιέλ και Ιμπόρα.

Τέλος, η Ένωση έχει ίσως την πιο… ζόρικη αποστολή, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Μπράιτον στην Αγγλία. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν από τον αγώνα.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί ένα… βουνό από προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μουκουντί και Βίντα, με τον Αργεντινό τεχνικό να αναμένεται να προβεί σε… αλχημείες για να καλύψει τη θέση. Στα θετικά, επιστρέφουν οι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Πισάρο, που όμως δεν είναι 100% έτοιμοι.