Μπάλα και γοητεία στα γήπεδα της Super League, απαράμιλλη ομορφιά και λάμψη στις εξέδρες. Τα ποδοσφαιρικά αστέρια των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου πλήθυναν το τελευταίο διάστημα με τις νέες προσθήκες στα ρόστερ τους. Ανανεώθηκαν, διευρύνθηκε ο αριθμός τους και η παρουσία τους κοσμεί το χορτάρι των αγωνιστικών χώρων, έχοντας όμως άμεσο και ίσως (και)… άνισο -εδώ που τα λέμε- συναγωνισμό με τα «διαμάντια» στις κερκίδες. Το μεταγραφικό καλοκαίρι έφερε στην Ελλάδα ισχυρή δόση «φρέσκου αίματος» παικτών από το εξωτερικό και μαζί με τους νεοφερμένους στις ομάδες οι προβολείς του (αντρικού ιδίως, είναι αλήθεια) ενδιαφέροντος εστιάζουν στις καινούργιες φαμίλιες που εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας.

Αφορμή; Τι άλλο από το κάλλος, την ομορφιά των συζύγων, συντρόφων, συνοδών τους. Όσο μας θαμπώνουν τα αστέρια της μπάλας, άλλο τόσο -σε κάποιες περιπτώσεις και πιο… εκτυφλωτικά- αστράφτουν στα μάτια μας οι γυναίκες στο πλευρό τους!

Ας επιχειρήσουμε λοιπόν μια μικρή, κυριακάτικη βόλτα στο εξωαγωνιστικό status του φετινού πρωταθλήματος της Super League, απογειώνοντας νοερά ένα drone πάνω από τα γήπεδα της Ελλάδας για να θαυμάσουμε τις καλλονές των κερκίδων, παραμερίζοντας για λίγο τις περίτεχνες ενέργειες των «αγοριών τους» εντός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών!

Super League: Η ωραία Μαρίγια, σύζυγος Γιόβετιτς


Όταν «ένας» Στέβαν Γιόβετιτς πιάνει ελληνικό λιμάνι, είναι τεράστιο θέμα και μόνο η αναγγελία της είδησης μεταπήδησης του διάσημου Μαυροβούνιου επιθετικού στον Ολυμπιακό. Η μεταγραφή έκανε τον γύρο του ευρωπαϊκού κόσμου, ωστόσο οι φωτογραφίες της άφιξής του στην Ελλάδα συζητήθηκαν ενδεχομένως… περισσότερο από εκείνη τη στιγμή που θα σκοράρει για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα!



Ο λόγος; Προφανής: Μαρίγια. Το ζευγάρι -αν και αμφότεροι από την Ποντγκόριτσα- γνωρίστηκε στο Λονδίνο, σε δείπνο με κοινούς φίλους. Είναι παντρεμένοι από το 2019 (η τελετή έγινε το 2020 στο δημαρχείο του Μόντε Κάρλο) την περίοδο που η εντυπωσιακή Μαρίγια Γκβοζντένοβιτς, γυναίκα του Στέβαν, σπούδαζε διοίκηση. Ο Γιόβετιτς έχει αποκτήσει μαζί της ένα αγοράκι.

Super League: Η δική μας Βίκυ


Η Πεντίκσπορ είναι εδώ και κάποια 24ωρα οριστικό παρελθόν για τον δεύτερο κύκλο καριέρας του Γιώργου Τζαβέλλα στην Τουρκία. Νέος σταθμός στην ποδοσφαιρική διαδρομή του πολύπειρου αμυντικού, ο Ατρόμητος.

Το «καλό νέο» της μεταγραφής-επιστροφής στην Ελλάδα βέβαια του Γιώργου, για το ανδρικό φύλο, ειδικά εκείνο που δεν πολυνοιάζεται για τα ποδοσφαιρικά πράγματα, είναι ότι αναθερμάνθηκε στα social media και τις lifestyle στήλες το ειδύλλιο με την πανέμορφη Βίκυ Κάβουρα. Χωρίς να είμαι δυνατός γνώστης ομολογώ, καθώς δεν αποτελούν επαγγελματική ειδικότητά μου (ό,τι διαβάζω κι εγώ!) τα παρασκηνιακά νέα που αφορούν την προσωπική ζωή των αθλητών, γνωρίζω -όπως πολλοί από εμάς- ότι ο γνωστός ποδοσφαιριστής και η Βίκυ Κάβουρα προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό τον έρωτά τους από την περασμένη άνοιξη που τον διέρρευσαν.



Ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε νυμφευθεί με πολιτικό γάμο στην Κρήτη το 2018 την Αθηνά Πικράκη, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο, όμως το περασμένο καλοκαίρι το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει και τα αδιάκριτα βλέμματα ισχυρίζονται επίμονα πως ο διεθνής αμυντικός είναι ζευγάρι εδώ και μήνες με την όμορφη ηθοποιό. Κυκλοφορούν άλλωστε στο διαδίκτυο αρκετές φωτογραφίες του ερωτευμένου ζεύγους. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…

Super League: Η σταρ Φουρέιρα, σύντροφος Μποτία 


Ο Αλμπέρτο Μποτία είναι «παλιός». Ανήκει στη φρουρά των γνώριμων φυσιογνωμιών των ελληνικών γηπέδων. Έλειψε όμως 5 χρόνια και γύρισε για να ενισχύσει την προσπάθεια των «rookies» της Κηφισιάς στη Super League.



Έτσι, ο Ισπανός μπορεί και είναι πλέον καθημερινά με την Ελένη Φουρέιρα στο πλευρό του και αγκαλιά και οι δύο με τον γιο τους. Καλή ευκαιρία για τους ποδοσφαιρόφιλους, που δεν έχουν στο… ρεπερτόριο της διασκέδασής τους τα μπουζούκια, να «χαζέψουν» την όμορφη τραγουδίστρια στη γωνιά κάποιας κερκίδας να αποθεώνει τον σύντροφό της.

Super League: Γάμος αλά ελληνικά


Ο Ορμπελίν Πινέδα ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΑΕΚ ως «η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της». Όλος ο σχεδιασμός στρατηγικής της νέας σεζόν από τον Αλμέιδα στηριζόταν στη θεμέλια κολόνα της παραμονής του Μεξικανού στο ρόστερ της πρωταθλήτριας. Το super deal με τη Θέλτα μετέτρεψε τον δανεισμό σε ολοκληρωτική αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη. Και κάπως έτσι ο Αργεντινός προπονητής… έζησε καλά το καλοκαίρι του και τα αρσενικά βλέμματα στην Ελλάδα… ακόμα καλύτερα, αφού θα ζει μόνιμα για τα επόμενα χρόνια πλέον εδώ, μαζί με την απαστράπτουσα σύζυγό του!



Super League: Πόζες στον Φλοίσβο για την Γκαμπριέλα Ρίος-Πινέδα 


Πρόκειται για την Γκαμπριέλα Ρίος, με την οποία ο Ορμπελίν παντρεύτηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του ’22, εδώ μάλιστα, στην Ελλάδα. Δέθηκαν με γαμήλια δεσμά κάνοντας πολιτικό και πόζαραν μάλιστα με τα δύο παιδιά τους, στον Φλοίσβο, στο Παλαιό Φάληρο. Γάμος αλά ελληνικά στην κυριολεξία για το αστέρι της ΑΕΚ και την όμορφη Γκαμπριέλα. Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πινέδα στην ΑΕΚ από τη Θέλτα, τον περασμένο Ιούνιο, επικράτησε ενθουσιασμός και στην οικογένεια του Μεξικανού μέσου, με τη σύζυγό του, Γκαμπριέλα Ρίος, να κάνει και το σχετικό ποστάρισμα στα social media και μάλιστα χρησιμοποιώντας και ένα σύνθημα των οπαδών: «Μόνο ΑΕΚ» έγραψε η κ. Πινέδα, χρησιμοποιώντας για φόντο την κάρτα από την επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης. Είναι κοινό μυστικό, εξάλλου, ότι η γυναίκα του Πινέδα έπαιξε (συνηθισμένο άλλωστε κάτι τέτοιο) έναν από τους βασικούς ρόλους στην επιθυμία του διεθνούς άσου να παραμείνει στη χώρα μας, καθώς η Γκαμπριέλα Ρίος έχει δηλώσει «ερωτευμένη με την Ελλάδα». Κάποιοι έλεγαν μάλιστα ότι αυτή ήταν ο «άσος στο μανίκι» της ΑΕΚ στις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή. Άλλωστε, απαντώντας σε ερώτηση στο instagram, για να βαθμολογήσει από το 1 έως το 10 το πόσο αγαπάει τη χώρα μας, αυτή απάντησε: «100.000! Αγαπώ την Ελλάδα».



Super League: Τα «πράσινα» κορίτσια και η Σέλμα του ΠΑΟΚ


Στις αρχές Ιουνίου ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη μεταγραφή ενός ποιοτικού ακραίου μπακ, του Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο διεθνής 32χρονος Σέρβος μπακ χαρακτηρίστηκε value for money μεταγραφή, μέχρι που ο ανδρικός πληθυσμός αντίκρισε, στα πρώτα ενσταντανέ του ζεύγους στην Ελλάδα, τη γυναίκα του, Ζοράνα -η οποία τον ακολούθησε από την πρώτη στιγμή που πάτησε πόδι στο ελληνικό έδαφος-, οπότε και αναφώνησε: «Θα πέσει η Λεωφόρος»!



Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς υφίσταται πλέον ένα σταθερά μεγάλο δίλημμα για την κάλυψη της θέσης του αριστερού πλάγιου μπακ: Χουάνκαρ ή Μλαντένοβιτς. Δεν… βαριέσαι, θα πουν ωστόσο πολλοί. Η… Ζοράνα Μλαντένοβιτς να είναι εκεί, σε κάθε ματς του Παναθηναϊκού, κι ας κάθεται και στον πάγκο ο Φίλιπ! Όχι;

Super League: Η μορφωμένη Ντίνα Ντραγκίγια


Άκρως αξιοπρόσεκτη και η πολύ όμορφη και μορφωμένη, με πολλές σπουδές, σύζυγος ενός άλλου νεοφερμένου από τον Παναθηναϊκό κεντρικού αμυντικού. Η αναφορά γίνεται για την Ντίνα Ντραγκίγια, απόφοιτο διάσημου Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, με master στις διεθνείς σχέσεις και τη διπλωματία, που τον Ιούνιο του 2022 επισημοποίησε την 7χρονη σχέση της με τον Τιν Γεντβάι στο Βάραζντιν της Κροατίας, την πατρίδα του αγαπημένου ζευγαριού.



Στην Τούμπα, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ξαναγύρισε ο Ραχμάν Αμπντούλ Μπάμπα. Ο Γκανέζος μπακ θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη του θητεία είχε ένα γκολ και μία ασίστ σε 17 αγώνες. Έχει όμως πάντα στο πλευρό του τη Σέλμα, τον παιδικό έρωτά του. Έγιναν επίσημα παντρεμένο ζευγάρι τον Μάιο του 2016.


Super League: Η Τένα, η Ζόε και η κυρία του φλαμέγκο


Ύστερα από τους ενδιάμεσους, σχετικούς σύντομους σταθμούς στην καριέρα του σε Παναθηναϊκό και Αλ Φατέχ, ο Φραν Βέλεθ κόλλησε το (από το 2020) ραγισμένο γυαλί στις σχέσεις του με τον Άρη και έγινε εκ νέου κάτοικος της Θεσσαλονίκης και του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η επανεγκατάσταση στην Ελλάδα αφορά φυσικά όλη την οικογένεια: τη σύζυγό του, Αντρέα Βαλένθια Χιμένεθ, ή αλλιώς Αντρέα Βέλεθ, το πανέξυπνο 28χρονο κορίτσι που έκλεψε την εξωαγωνιστική παράσταση στον Άρη, και την κορούλα τους.

Η κυρία του… κυρίου Φραν Βέλεθ αντλεί την καταγωγή της από τη Βαρκελώνη, αλλά είναι μεγαλωμένη στην Ταραγόνα και πλην της φαμίλιας της έχει άλλη μία μεγάλη αγάπη: το φλαμέγκο, με το οποίο άρχισε να ασχολείται από τα οκτώ της χρόνια. Επίσης, έχει σπουδάσει make up artist, κομμωτική και αισθητική.



Ένα άλλο (από τα 20+ του καλοκαιριού) καινούργιο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, ο 25χρονος Κροάτης μέσος Νέβεν Τζούρασεκ, έφερε μαζί του και τη σύντροφό του, Τένα Μπάμπιτς, που τράβηξε τα βλέμματα με το «καλημέρα».

Στο «Βικελίδης» μοιάζει να… στήνεται φέτος πασαρέλα, με ένα μπουκέτο από εκπροσώπους του ωραίου φύλου, που ακολούθησαν τα χνάρια της καριέρας των ανδρών τους στην Ελλάδα.



Καθώς το μεταγραφικό ντεμαράζ του Άρη δεν είχε τελειωμό, μέσα στην εβδομάδα ντύθηκε στα κίτρινα και ο 29χρονος Βέλγος αμυντικός μέσος Μπίργκερ Βερστρέτε, που αγωνιζόταν στην Αντβέρπ. Μια χαρά ο παίκτης, τον οποίο ζητούσε per terram per mare ο Άκης Μάντζιος. Η… χαρμόσυνη είδηση όμως για τους λοιπούς είναι πως ο παίκτης φέρνει μαζί στη Θεσσαλονίκη και την κατάξανθη σύζυγό του, Ζόε, μαζί με τα διδυμάκια που έχουν αποκτήσει!