Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η αύξηση των γυναικοκτονιών, που συνέβησαν σε διαφορετικά σημεία της υφηλίου. Ιστορίες βίαιων εγκλημάτων, αμείλικτων δολοφονιών εις βάρος… των γυναικών έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη και έχουν δημιουργήσει φόβο, άγχος, ανησυχία, ανασφάλεια σε όλο τον κόσμο.

Εγκλήματα που υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα για την ενημέρωση περί προστασίας των δικαιωμάτων της γυναίκας, καθώς οι δολοφόνοι των άτυχων θυμάτων είναι οι ίδιοι τους οι σύζυγοι ή οι σύντροφοι.

Ιστορίες από όλο τον κόσμο συγκλονίζουν από ΗΠΑ, Βρετανία, Ελλάδα…Μιλάμε για ιστορίες που γνωρίζουμε έως τώρα μόνο, γιατί δυστυχώς μέρα με την μέρα οι υποθέσεις γυναικοκτονιών πολλαπλασιάζονται ανά τον κόσμο και κάθε μέρα έχουμε νέες υποθέσεις και εξελίξεις σχετικά με παρόμοια περιστατικά άτυχων θυμάτων.

ΗΠΑ - Η Γκάμπι προέβαλε μια τέλεια σχέση

Η Γκάμπι Πεπίτο αν και προσπαθούσε να προβάλλει μια αξιοζήλευτη σχέση μέσω των κοινωνικών της δικτύων, ζούσε τον δικό της «γολγοθά».

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος σύντροφός της, Μπράιαν Λόντρι απείχε πολύ από τον τέλειο άνδρα που ήθελε να παρουσιάζει. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι πίσω από το γλυκό του πρόσωπο, κρυβόταν ένας άνδρας κυκλοθυμικός που προσπαθούσε να την ελέγχει, να την απομονώνει από τον περίγυρό της.

Το ταξίδι με βαν στα εθνικά πάρκα των δυτικών αμερικανικών πολιτειών έφερε στο φως τον προβληματικό του χαρακτήρα.

Όταν γύρισε από το ταξίδι μόνος του δεν έδωσε σε κανέναν εξηγήσεις και εξαφανίστηκε. Αργότερα, τους σταμάτησε η αστυνομία μετά από καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά, η Γκάμπι φαίνεται να παίρνει εκείνη την ευθύνη.

Υπενθυμίζουμε πως ο Μπράιαν αγνοείται εδώ και 10 μέρες και ουδείς γνωρίζει ακόμα τις συνθήκες θανάτου της Γκάμπι.

Βρετανία - Η Τέρι και τα παιδιά της μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου 

Ο σύντομος δεσμός που είχε η Τέρι Χάρις, μητέρα δύο παιδιών, με τον Ντάμιεν Μπένταλ κατέληξε δυστυχώς τραγικός.

Η Τέρι Χάρις, τα δυο τους παιδιά και μία φίλη των παιδιών της, που κοιμήθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ στο σπίτι τους, μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από τον 31χρονο πρώην σύντροφο της, με καταγωγή από το Ντέρμπισαιρ της βόρειας Αγγλίας.

Ο πρώην σύζυγος της Τέρι και πατέρας των παιδιών της βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Οι πληροφορίες δείχνουν πως η Τέρι είχε χωρίσει με το σύζυγο της και έβγαινε για λίγο χρονικό διάστημα με τον Ντάμιεν, από τον οποίο όμως για άγνωστο έως τώρα λόγο του ζήτησε να χωρίσουν.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα και είχε διωχθεί παλαιότερα για απόπειρα εκβιασμού με μαχαίρι.

Ελλάδα - Ένδεκα θύματα εντός του 2021

Από την Καρολάιν των Γλυκών Νερών και τη Γαρυφαλλιά της Φολεγάνδρου μέχρι τη Μόνικα στην Κυπαρισσία και τη Δώρα στη Ρόδο

Χανιά- 54χρονη άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της

17/1/2021: Μια 54χρονη γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της στην περιοχή των Μεσκλών του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Δράστης ο Νορβηγός σύντροφός της ο οποίος της έκοψε το νήμα της ζωής με 14 μαχαιριές σε ολόκληρο το σώμα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το θύμα είχε οκτώ τραύματα τομής και έξι εκδορές από το μαχαίρι του δράστη.

Μακρινίτσα - Δολοφονείται εκείνη και ο αδελφός της στο σπίτι τους

5/4/2021: Η Κωνσταντίνα Τσάπα ύστερα από αρκετά χρόνια σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης αποφασίζει να εγκαταλείψει τον σύζυγό της. Τόσο η ίδια, όσο και ο αδελφός της θα δολοφονηθούν στο σπίτι τους στην Μακρινίτσα Πηλίου από τον εν διαστάσει σύζυγό της 28χρονης κοπέλας. Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι προκαλούν σοκ.

Γλυκά Νερά - Η ιστορία της άτυχης 20χρονης Καρολάιν σόκαρε το πανελλήνιο

11/5/2021: Η γυναικοκτονία που συντάραξε το πανελλήνιο. Η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς εντοπίζεται στραγγαλισμένη μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως κάνουν λόγο για ληστεία από σεσημασμένους κακοποιούς οι οποίοι δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τη νεαρή κοπέλα μπροστά στην 11 μηνών κόρη της. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι συνεχείς αντιφάσεις του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα κάνουν τον 32χρονο πιλότο -ύστερα από αρκετές ημέρες που επιχειρούσε με κατασκευασμένα γεγονότα να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς- να «σπάσει» και να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα.

Αγία Βαρβάρα - Η 64χρονη Ελένη δολοφονείται έξω από την πόρτα του σπιτιού της

3/6/2021: Τον Ιούνιο του 2021 μια ακόμα γυναίκα, η 64χρονη Ελένη θα φύγει πρόωρα από την ζωή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 75χρονος δράστης θα της στήσει καρτέρι έξω από την οικία της στην οδό Πραξιτέλους και θα την πυροβολήσει εξ επαφής.

«Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να τη φοβερίσω. Με έβριζε, είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Τρελάθηκα», θα υποστηρίζει στις Αρχές λίγο αργότερα έχοντας παραδεχθεί το φρικτό φονικό.

Φολέγανδρος - Η 26χρονη Γαρυφαλλιά - «Χάλασε η φάση»

16/7/2021: Το καλοκαίρι του 2021 μια ακόμη γυναικοκτονία έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα. Η 26χρονη Γαρυφαλλιά θα ανασυρθεί νεκρή από θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο, όπου και βρισκόταν για διακοπές με τον 30χρονο φίλο της. Ο ίδιος παραμένει άφαντος μέχρι που εντοπίζεται εξουθενωμένος σε βραχώδη περιοχή του νησιού.

«Χάλασε η φάση», είπε στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν, παραδεχόμενος ότι εκείνος χτύπησε και έσπρωξε τη Γαρυφαλλιά στη θάλασσα. Λίγες ημέρες αργότερα η νεκροψία-νεκροτομή θα δείξει πως η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στο νερό. Ήταν ανήμπορη να αντιδράσει και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό...

Δάφνη - Η 31χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμά της

30/7/2021: Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας άνδρας αλβανικής καταγωγής εμφανίζεται στο ΑΤ Δάφνης και ομολογεί ότι σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη. Η νεαρή γυναίκα εντοπίζεται μέσα σε λίμνη αίματος με τραύματα στον λαιμό, με τον 40χρονο συζυγοκτόνο να δηλώνει πως την δολοφόνησε λόγω ζήλιας.

Ο συζυγοκτόνος ζήλευε παθολογικά την 31χρονη και τη σκότωσε στο διαμέρισμά τους στη Δάφνη.

Ωστόσο, αυτή η υπόθεση σημαδεύτηκε και από την αντίδραση των αστυνομικών που κλήθηκαν στο διαμέρισμα της Δάφνης πριν το φονικό ύστερα από καταγγελία γειτόνισσας για ενδοοικογενειακή βία και ολιγώρησαν.

Λάρισα - Η 43χρονη δολοφονήθηκε σε μια ταβέρνα

3/8/2021: Μια 43χρονη γυναίκα θα πέσει νεκρή μέσα σε ταβέρνα στη Σωτηρίτσα Λάρισας με οκτώ σφαίρες από τον 54χρονο σύζυγό της. Ο δράστης σημάδεψε με το περίστροφό του την άτυχη 43χρονη σε θώρακα και κεφάλι.

Ρέθυμνο - Η Σταυρούλα δολοφονήθηκε εντός της επιχείρησης της

8/8/2021: Στις αρχές του Αυγούστου άλλο μια γυναικοκτονία θα σοκάρει το πανελλήνιο. Θύμα η 47χρονη, Σταυρούλα Συραγοπούλου η οποία θα δολοφονηθεί πισώπλατα με καραμπίνα από έναν 49χρονο μέσα στην επιχείρησή της στην παραλία του Πανόρμου στο Ρέθυμνο. Αφού τη σκότωσε, αυτοπυροβολήθηκε και λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.

Θεσσαλονίκη - Η 55χρονη υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και δολοφονήθηκε

23/8/21: 55χρονη δολοφονείται άγρια από τον Γεωργιανό σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα προτού δολοφονηθεί με μαχαίρι είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ήθελαν την 55χρονη να εκλιπαρεί μέχρι την τελευταία στιγμή τον δράστη να μην την σκοτώσει...

Κυπαρισσία - Η 42χρονη τσιμεντωμένη γυναίκα αποκαλύφθηκε

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε η τσιμεντωμένη σορός της 42χρονης Ρουμάνας, Μόνικα Γκιους σε σπίτι στην Κυπαρισσία. Ο δολοφόνος, αφού σκότωσε το θύμα του, τοποθέτησε την άτυχη γυναίκα σε εμβρυακή στάση στον αυτοσχέδιο τάφο στην αυλή του σπιτιού στην Κυπαρισσία, ρίχνοντας τσιμέντο για να καλύψει τα ίχνη του. Η ίδια αγνοούνταν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Για τη δολοφονία κατηγορείται ο 39χρονος, πρώην σύντροφός της τα ίχνη του οποίου αναζητούνταν για καιρό.

Ρόδος - Η 32χρονη εκπαιδευτικός Δώρα

Τελευταίο χρονικά έγκλημα αυτό της 32χρονης Δώρας στη Ρόδο χθες το μεσημέρι. Ο 40χρονος πρώην σύντροφός της, την εκτελεί εν ψυχρώ με δύο σφαίρες με κυνηγετική καραμπίνα και λίγο αργότερα βάζει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.
«Ευτυχώς, χώρισα, γλύτωσα από ένα μαρτύριο», έλεγε η νεαρή εκπαιδευτικός πριν από μερικές ημέρες
, με τον δράστη σε ιδιόχειρο σημείωμά του να αναφέρει πως «χωρίς εκείνη δεν έχει νόημα η ζωή».