Το πρώτο του παιχνίδι στο Παναθηναϊκό Στάδιο κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά της Ελλάδας με την Σλοβακία.

Μετά το φινάλε του αγώνα μίλησε στην Cosmote TV για την ενέργεια που του έδωσε ο κόσμος αλλά και για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (αφόρητη ζέστη):

 «Ευχαριστώ τους πάντες για την σημερινή προσπάθεια. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και ένιωσα τον κόσμο να εμπλέκεται στο ματς. Είχα πολλές αποτυχημένες απόπειρες να κλείσω με μπρέικ. Η ενέργεια του κόσμου με ξεσήκωσε πραγματικά.

Τόσο πάθος χρειαζόμαστε σαν ομάδα και αύριο μαζί να κοπιάσουμε για να φέρουμε το αποτέλεσμα.

Το έχουμε στο μυαλό μας. Σαν Ελληνες το έχουμε συνηθίσει με τον καιρό.Για μένα ήταν πλεονέκτημα. Είχα αυτοπεποίθηση ότι θα τα βγάλω πέρα. Τον επηρέασε και το μόνο που είχα να κάνω ήταν να βάλω την μπάλα στο γήπεδο. Σε φυσική κατάσταση ήμουν πολύ καλός».

 «Κέρδισαν παίζοντας άσχημα»

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Στέφανος έκανε παράπονα για την εμφάνισή του, αλλά και για το φόντο γηπέδου.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, παραδέχτηκε πως ειδικά στο πρώτο σετ έπαιξε σε χαμηλό επίπεδο, ενώ τα έβαλε με τους διοργανωτές που επέλεξαν να βάλουν καρέκλες με λευκό χρώμα στις δύο κερκίδες που τοποθετήθηκαν δίπλα στο court με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τα χτυπήματα και των δύο παικτών.

 «Περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα με δυσκολέψει. Έδωσα σκληρή μάχη και δεν μπορούσα να παραδοθώ ειδικά μπροστά στο ελληνικό κοινό. Η εμπειρία ήταν φανταστική. Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα σήμερα και πέρασα πολλές δυσκολίες μέσα στο γήπεδο ώστε να βρω τα πατήματά μου και να δώσω στην ομάδα τη νίκη. Η αλήθεια είναι ότι κέρδισα, παίζοντας άσχημα σε μερικά σημεία. Επίσης, με επηρέασαν ορισμένα πράγματα εντός κι εκτός γηπέδου» σχολίασε.

Οταν ρωτήθηκε για ποια πράγματα μιλούσε ότι τον επηρέασαν, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τα καθίσματα πίσω από τον αγωνιστικό χώρο.

 «Το ξέρω πως οι συνθήκες είναι ίδιες και για τις δυο ομάδες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να δεις την μπάλα όταν υπάρχουν πίσω από το γήπεδο λευκές κερκίδες, κυρίως τα καθίσματα. Υπήρξαν στιγμές, κυρίως στα σερβίς, όπου χανόταν η μπάλα και είναι πολύ δύσκολο να βρεις την μπάλα εκεί που τη θες. Σ' αυτά τα επίπεδα είναι κάτι πολύ σημαντικό, διότι κλάσματα δευτερολέπτου μπορούν να δώσουν κάποια αποτελέσματα, ή οι αποφάσεις που θα παρθούν όταν βρίσκεσαι πίσω απ' την μπάλα και δεν χάνεις μερικά δευτερόλεπτα. Δεν είναι τζούνιορ τένις. Θα ήταν διαφορετικά αν παίζαμε 12άρια, αλλά σ' αυτό το επίπεδο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Αυτοί που πήραν την απόφαση αυτή δεν το σκέφτηκαν πολύ καλά»

Ο Στέφανος αναφέρθηκε και στο άσχημο ποσοστό που είχε με τα χαμένα break (2/13). «Ηταν πολλά... Ελπίζω να το διαχειριστώ καλύτερα την επόμενη φορά. Δεν επέβαλα το παιχνίδι μου και είναι σπαστικό να προσπαθώ να κερδίσω και να μην μου βγαίνει. Τελικά τα κατάφερα παίζοντας άσχημα» είπε χαρακτηριστικά

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στα δύο παιχνίδια.

 «Ο Αλέξανδρος (Σκορίλας) είχε στιγμές που θα μπορούσε να αλλάξει την τροπή στο ματς, αλλά αυτό δεν έγινε. Σαν εμπειρία ήταν καλή γι αυτόν καθώς είδε το επίπεδο και πόσο πρέπει να δουλέψει. Επαιζε με έναν παίκτη τοπ επιπέδου. Το ματς του Στέφανου είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο σετ ο αντίπαλος έβγαλε όλη την ενέργειά του και στο τάι μπρέικ πήρε το σετ, αλλά προφανώς μετά ο Στέφανος έδειξε την ποιότητά του. Κράτησε ψηλά το επίπεδο και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που βρήκε και πήρε το σετ, για να έρθει η εγκατάλειψη του Κλάιν που δεν είχε δυνάμεις. Σε αυτά τα επίπεδα, φαίνεται η προετοιμασία του κάθε παίκτη που μπαίνει στο γήπεδο να αγωνιστεί» ανέφερε.

Οταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρχουν αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας αύριο μετά το 1-1 της πρώτης ημέρας, απάντησε: «"Οπωσδήποτε. Θα καθίσουμε με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και με τους παίκτες και θα πάρουμε την απόφαση για το πως θα κινηθούμε αύριο αγωνιστικά. Θα σας ανακοινωθεί η απόφαση όταν παρθεί. Οπότε, ναι, υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλαγή»