Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του Μίλτου Τεντόγλου, του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στην Ελλάδα.

Ο Τεντόγλου φτάνοντας στην Αθήνα, τόνισε ότι: «Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ να βγάζω μεγάλες επιδόσεις. Μου αρέσουν τα μεγάλα άλματα, ειδικά σε αγώνες μεταλλίων. Αν είναι δύσκολοι αγώνες, μου αρέσουν ακόμα πιο πολύ», δήλωσε.

Ο μεγάλος δάσκαλος του ελληνικού αθλητισμού, καμάρωνε και για το δικό του μετάλλιο. Πρώτη φορά απονομή και σε προπονητές κι αν κάποιος το αξίζει, αυτός σίγουρα είναι ο Πομάσκι.

Κι εκείνος δεν σταματά να ονειρεύεται. Τέτοιος τύπος είναι. Μετάλλια χορτάσανε, τώρα θέλουν επιδόσεις. Σα να μην είχαν κατακτήσει τον πλανήτη πριν από 48 ώρες.

«Τον βλέπω σε ένα άλμα στα 8,72μ. Μού έχει κολλήσει. Άλλωστε, στα 8,70μ. ήταν το άλμα του στον τελικό. Θέλω πάντα να είμαστε στη σφαίρα του πρωταθλητισμού», δήλωσε ο προπονητής του.

Ο Μίλτος έχει δηλώσει αντικοινωνικός και οι τελετές δεν του αρέσουν. Αλλά πάντα νιώθει ζεστασιά στις αγκαλιές όσων σπεύδουν να αποθεώσουν το φαινόμενο το παγκόσμιου αθλητισμού.

Εξαντλημένος, αλλά πάντα με καθαρή σκέψη και τετράγωνη λογική. Πάντα τοποθετώντας τα πράγματα στη σωστή διάσταση.

«Σε όσους βλέπουν μόνο αυτά τα δύο μετάλλια θέλω να πω ότι εγώ έχω λάβει μέρος σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα πήρα χρυσό, ενώ έχω και ένα αργυρό. Πριν είχα θέσεις όπως τα άλλα παιδιά», σχολίασε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Δίπλα του η χάλκινη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, συνηγορούσε. Θέλει αγώνα για να φτάσεις στην κορυφή.

«Έχω λάβει μέρος σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και τώρα πήρα το χάλκινο μετάλλιο, ίσως να είναι και το τελευταίο. Η προσπάθεια όλων είναι πολύχρονη» δήλωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Mετά ο Μίλτος άρχισε τα Ιαπωνικά και όλοι χάθηκαν στη μετάφραση. Εκείνος ,όμως, ξέρει.

Όπως πάντα μετά από διοργανώσεις και μετάλλια, τώρα θα ξεκουραστεί. Θα κλείσει κινητά, θα κάνει ό,τι τραβάει η ψυχή του με τα αγαπημένα του πρόσωπα μόνο.

Κι αφού γυρίσει τα Γρεβενά, βγει και πιεί με μέτρο, γιατί κι αυτό σε μεγάλες δόσεις το βαριέται, θα κατηφορίσει για το παγωμένο και διάτρητο ΟΑΚΑ, ο Πομάσκι κάτι θα βρει να πειράξει στην τεχνική τους και η ζωή θα συνεχιστεί για το παγκόσμιο του κλειστού.

Κι αφού κατακτήσει ξανά τον κόσμο θα βάλει πλώρη για την υπεράσπιση του ολυμπιακού τίτλου στο Παρίσι. Γιατί ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, ο legend του παγκόσμιο στίβου είναι μόλις… ετών 25!