Τα βραβεία ΠΣΑΤ δόθηκαν, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην 70ή εκδήλωση για τη "Γιορτή των κορυφαίων". 

Ο Μίλτος Τεντόγλου (το βραβείο για λογαριασμό του οποίου πήρε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι) και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επανέλαβαν την περυσινή επιτυχία τους και πήραν τα βραβεία των καλύτερων αθλητών της χρονιάς, ενώ η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών ανέβηκε στο... βάθρο ως η κορυφαία ελληνική το 2023. Ο αρχιτέκτονάς της, Θοδωρής Βλάχος, τιμήθηκε ως ο Προπονητής της χρονιάς. "Το να ακούσουμε τον εθνικό ύμνο είναι κοινό μας όραμα", είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. 

PSAT_vraveia_19
PSAT_vraveia_16
PSAT_vraveia_15
PSAT_vraveia_8


 

PSAT_vraveia_9
PSAT_vraveia_7
PSAT_vraveia_67
PSAT_vraveia_5
PSAT_vraveia_4
PSAT_vraveia_3
PSAT_vraveia_2
PSAT_vraveia_1



Τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή με Αναπηρία κατέκτησε ο Αθανάσιος Γκαβέλας, η τζουντόκα Θεοδώρα Πασχαλίδου αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία, ενώ όπως και πέρυσι η Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία για το 2023 είναι η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών κωφών. 

br>














Συγκίνηση επικράτησε στη βράβευση του μέγιστου Νίκου Γκάλη, ο οποίος αυτοσαρκάστηκε λέγοντας ότι "η κόρη μου (σημ. τσιρλίντερ) με κοροϊδεύει επειδή έχει δύο χρυσά μετάλλια και εγώ ένα, αλλά και εκείνη του "ψηλού" Αντώνη Αντωνιάδη από τον Διόσκουρό του στα χρόνια τους στον Παναθηναϊκό, Μίμη Δομάζο. 

PSAT_vraveia_13
PSAT_vraveia_12
PSAT_vraveia_11
PSAT_vraveia_10



Οι υπέροχες Άννα Ντουντουνάκη της κολύμβησης, Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα της ξιφασκίας επίσης βραβεύτηκαν, καθώς έχουν μπροστά τους τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Επιπλέον, βραβεύτηκαν οι Ευθύμης Μίτας, Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης και Εμμανουέλα Κατζουράκη (σκοποβολή/σκητ). 













Ως ανερχόμενες ελπίδες τιμήθηκαν ο παλαιστής Αρίωνας Κολιτσόπουλος, η πυγμάχος Άννα Μαρία Τριφύλλη, ο κωπηλάτης Παναγιώτης Μακρυγιάννης, η αρσιβαρίστρια Μαρία Στρατουδάκη, οι ιστιοπλόοι Ιακωβίνα Κερκέζου και Δανάη Γιαννούλη. 

PSAT_vraveia_20
PSAT_vraveia_18
PSAT_vraveia_17
PSAT_vraveia_14



Τιμητική διάκριση έλαβε ο Αλέξανδρος Γκιννής, για τα κατορθώματά του στο αλπικό σκι, ο θρυλικός Γιάννης Παπαδογιαννάκης, που υπήρξε αρχηγός της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και διετέλεσε μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), η οικογένεια Ξένου για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία, αφού τα τέσσερα παιδιά της (Διονύσης, Στέφανος, Τζωρτζίνα και Λυδία, είναι πρωταθλητές Ευρώπης στο καράτε, ο σύλλογος "Δρομείς Ελπίδας" για την προσφορά του στην ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στον Αθλητισμό, ο υπεραθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος, για τους διεθνείς άθλους του στις υπεραποστάσεις.

Ο διαιτητής Αργύρης Κατσίνης κατέκτησε έπαθλο Ήθους αφού έσωσε από το θάνατο τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Αχείμαστο, στο Ελλοπιακός-Ατρόμητος Πειραιά, στη Γ΄ Εθνική. 















Ο Γιώργος Χειλαδάκης, που ακολουθεί τις εθνικές μπάσκετ και ποδοσφαίρου, βραβεύτηκε για την ανάπτυξη του Φίλαθλου Πνεύματος, ενώ η Βάσια Γιαννακά, για την προσφορά της στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών. Ο όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας τιμήθηκε για τα 97 χρόνια αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς. Τιμητική διάκριση έγινε και στον Αντώνη Γλύκα, για τη δράση του σε ό,τι αφορά τους παλαίμαχους αθλητές και στον Καλλίνικο Κρεάνγκα
για την προσφορά του στον ελληνικό Αθλητισμό. 

PSAT_vraveia_24
PSAT_vraveia_23
PSAT_vraveia_22
PSAT_vraveia_21

PSAT_vraveia_28
PSAT_vraveia_27
PSAT_vraveia_26
PSAT_vraveia_25


Η Ομάδα Cheerleading "Αμαζόνες" βραβεύτηκε για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023 και το "Ελληνικό Αστέρι" για τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2023 και 2022 και την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023

Τέλος, δόθηκε βραβείο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και  το Πάντειο Πανεπιστήμιο για παροχή ακουστικής περιγραφής σε άτομα με οπτική αναπηρία σε όλους τους εντός έδρας αγώνες των "ερυθρόλευκων". Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη (!) που εισήγαγε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το εγχείρημα παρουσιάστηκε από το διευθυντή Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Νίκο Γαβαλά στο 10ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία.