Λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδας) προσγειώθηκε στο Ζάγκρεμπ το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΚ στην πρωτεύουσα της Κροατίας, ενόψει της αυριανής (21:00) αναμέτρησης με την Ντιναμό για την 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, που έχει επισκιαστεί από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή της κιτρινόμαυρης αποστολής ήταν δρακόντεια, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί άλλωστε και τις επόμενες ώρες, μέχρι και τη σέντρα του αγώνα.

Μάλιστα, οι παίκτες και το επιτελείο της ΑΕΚ επιβιβάστηκαν στα πούλμαν από τους αεροδιαδρόμους, χαρακτηριστικό δείγμα των αυξημένων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο που καταλύει σήμερα και αύριο η αποστολή της ΑΕΚ όλοι οι δρόμοι είχαν κλείσει από την κροατική αστυνομία, ενώ οι δυνάμεις που τους ακολουθούσαν ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Έξω από το ξενοδοχείο και καθ' όλη την παραμονή των «κιτρινόμαυρων» στο Ζάγκρεμπ θα υπάρχει πολύ ισχυρή δύναμη της αστυνομίας που θα τους συνοδεύει και στις προπονήσεις.

Πριν την αναχώρηση για την Κροατία, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη λύπη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του».

Η αποστολή

Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς στο Ζάγκρεμπ περιλαμβάνονται οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Γκίνης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσί, Φαν Βέερτ, Τζούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Μαχαίρας, Πιζάρο.

Δείτε εικόνες από την άφιξη της ΑΕΚ:








Δείτε βίντεο: