Let the games begin! Η 32η έκδοση της Premier League και η 125η σεζόν του λαοφιλέστερου πρωταθλήματος στον πλανήτη ξεκινά! Απόψε το βράδυ στις 22.00, στο «Turf Moor» του Μπέρνλι, η κυρίαρχος του νησιού Μάντσεστερ Σίτι όχι απλώς ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης που καθηλώνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ξεκινά μια «σταυροφορία» που οδηγεί στο χρυσό δισκοπότηρο ενός πρωτόγνωρου μυθικού ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει βρεθεί ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας σε τέσσερις διαδοχικές σεζόν! Ούτε η φοβερή και τρομερή Λίβερπουλ των 80ς και των 90ς ούτε η «πυρηνική» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του σερ Άλεξ, ούτε ακόμη και η ίδια η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μετά την κατάκτηση του πολυπόθητου Champions League, ο Καταλανός τεχνικός και οι παίκτες του έχουν την ευκαιρία να τοποθετήσουν τα ονόματά τους πάνω απ’ όλα τα ιερά τέρατα του αγγλικού πρωταθλήματος και να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα το κατακτήσουν για τέταρτη συνεχή χρονιά! Μπορούν να πετύχουν;

 Το απόλυτο φαβορί

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ναι». Η Σίτι φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, καθώς σε ένα καλοκαίρι… αραβικής αφαίμαξης αστέρων, κατάφερε να διατηρήσει μεγάλο μέρος του βασικού κορμού της. Μπορεί Γκουντογκάν και Μαχρέζ να φαντάζουν αρκετά σημαντικές απώλειες, αλλά από τη στιγμή που παρέμεινε αναλλοίωτο το «φονικό δίδυμο» Χάαλαντ - Ντε Μπρόινε, ο Γκουαρντιόλα μάλλον πρέπει να κοιμάται ήσυχος.

 Η απειλή

Ποιοι μπορεί να απειλήσουν τον κορυφαίο προπονητή του πλανήτη; Είτε το… αντίπαλον δέος του τα τελευταία χρόνια είτε ο… μαθητής του: ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Μικέλ Αρτέτα. Ο Γερμανός θα καθίσει πρώτη φορά για όγδοη διαδοχική σεζόν σε πάγκο ομάδας και άπαντες περιμένουν την αντεπίθεσή του μετά την περσινή απογοητευτική χρονιά. Για να μπορέσει, βέβαια, η Λίβερπουλ να απειλήσει τη Σίτι, θα πρέπει να κινηθεί πολύ δραστήρια μεταγραφικά τον Αύγουστο, καθώς ΜακΆλιστερ και Σομποζλάι είναι εξαιρετικές προσθήκες, αλλά… λίγες! Αντίθετα, ο Αρτέτα ήταν εξαιρετικά ενεργός στο μεταγραφικό παζάρι και η Άρσεναλ μοιάζει αποφασισμένη για το βήμα παραπάνω, μετά την περσινή εντυπωσιακή επιστροφή της. Ντέκλαν Ράις, Χάβερτς και Τίμπερ είναι προσθήκες πρώτης γραμμής, που αποδεικνύουν ότι οι «κανονιέρηδες» δεν αστειεύονται… Μπορεί να βρεθεί άλλος μνηστήρας; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ένα μυστήριο, Τσέλσι και Τό[1]τεναμ μοιάζουν να ακολουθούν από απόσταση, ενώ η Νιουκάστλ μοιάζει έτοιμη για υπέρβαση αλλά όχι για κορυφή! Επειδή, όμως, μιλάμε για Premier League… ποτέ μη λες ποτέ! Η παράσταση αρχίζει και συνήθως στο τέλος… η ανθοδέσμη καταλήγει σε καταλανικά χέρια!

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ