H 25χρονη Βασιλική Αλεξανδρή κατέκτησε πριν από λίγες ηµέρες δύο ασηµένια µετάλλια στην καλλιτεχνική κολύµβηση, στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Υγρού Στίβου.

Η καταξιωµένη αθλήτρια, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, εκπροσώπησε την Αυστρία, αφού από το 2012 µένει εκεί µε τις τρίδυµες αδελφές της, Αννα-Μαρία και Ειρήνη, οι οποίες αναδείχθηκαν πρώτες στο ντουέτο, στον ίδιο αγώνα µε την αδελφή τους.

Ακολουθεί η συνέντευξη της Βασιλικής Αλεξανδρή στο «Secret» και τη Σάσα Σταμάτη:

  • Πώς αισθάνεσαι για τη µεγάλη σου επιτυχία;

Είµαι πολύ χαρούµενη. Ήταν στόχος και δουλειά πολλών χρόνων και είµαι υπερήφανη που είναι το πρώτο µετάλλιο για την Αυστρία σε Παγκόσµιο Πρωτάθληµα. Ελπίζω στο επόµενο Παγκόσµιο να ξανακερδίσω ένα µετάλλιο, ίσως και το χρυσό, γιατί όχι;

  • Πού αφιερώνεις τη νίκη σου;

Στην οικογένειά µου, γιατί η µητέρα µας, η Άρτεμις, µας έχει στηρίξει πάρα πολύ και έχει θυσιάσει πάρα πολλά πράγµατα και για τη ζωή της και για τον αθλητισµό για εµάς.

  • Γιατί δεν κατέβηκες µε την Ελλάδα;

Ήμουν µαζί µε τις αδελφές µου τρία χρόνια στην Εθνική Ελλάδος, αλλά φύγαµε για καθαρά λόγους αναξιοκρατίας. Για µας είναι παρελθόν, περασµένες ιστορίες. Τώρα έχουµε κάνει το µέλλον µας και βάσει των αποτελεσµάτων δικαιωνόµαστε.

  • Γιατί φύγατε από την Εθνική Ελλάδος;

Όπως προανέφερα, για θέµατα αναξιοκρατίας. Αυτοί που ξέρουν στην Ελλάδα ξέρουν. Αµα είχαµε µείνει στην Ελλάδα, δεν θα είχαµε φτάσει εδώ που φτάσαµε. Εµείς ήµασταν πανελληνιονίκες πέντε χρόνια και στα ατοµικά αγωνίσµατα και στα οµαδικά. Και στην κατηγορία µας και σε µεγαλύτερες κατηγορίες και στους αγώνες µε την Εθνική Ελλάδος. Μετά από αυτή την επιτυχία και όλα τα χρόνια των επιτυχιών µας, από 13 ετών, την επόµενη χρονιά δεν µας επέλεξαν να εκπροσωπήσουµε την Εθνική.

  • Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε και οι τρεις αδελφές µε την καλλιτεχνική κολύµβηση;

Είµαστε από τον Βόλο και ξεκινήσαµε την κολύµβηση στην ηλικία των 3,5 ετών για να µάθουµε να κολυµπάµε στη θάλασσα, γιατί ήµασταν πολλές και ήταν δύσκολο για τους γονείς µας στη θάλασσα. Στη συνέχεια, µας πρότειναν οι προπονήτριες από τη συγχρονισµένη κολύµβηση να δοκιµάσουµε το άθληµα, διότι µας είπαν στην ηλικία των 5 ετών ότι είχαµε τα απαραίτητα σωµατικά προσόντα. Και έτσι ξεκινήσαµε και κολλήσαµε.

  • Έχετε περάσει δύσκολες στιγµές;

Όλοι οι αθλητές, πιστεύω, περνάνε δύσκολες στιγµές στην καριέρα τους. ∆εν είµαστε οι µόνες. Ίσως κάποιοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες, αλλά όλες αυτές οι δυσκολίες και οι επιτυχίες χτίζουν τον χαρακτήρα του αθλητή. Όλες αυτές οι στιγµές, θετικές ή αρνητικές, ανήκουν στον πρωταθλητισµό.

  • Με τις αδελφές σου υπήρξε ποτέ ανταγωνισµός;

Ανταγωνισµός όχι, απλώς η µία κοιτούσε τα καλά της άλλης. Επειδή η καθεµία έχει διαφορετικά δυνατά σηµεία και επειδή κολυµπούσαµε και ντουέτο πάντα και οι τρεις, κοιτούσαµε να είµαστε όσο πιο ψηλά και οι τρεις µαζί.

  • Προσωπική ζωή έχετε;

Στον αθλητισµό σίγουρα απαιτούνται πολλές θυσίες και στην προσωπική ζωή. Θυσιάζουµε ακόµα και τον ελεύθερο χρόνο µας. Κάθε ηµέρα έχουµε οκτώ ώρες προπόνηση και προσπαθούµε να ισορροπήσουµε λίγο την καθηµερινότητά µας, να αξιοποιούµε όσο χρόνο µένει.

  • Ποιο είναι το όνειρό σας;

Να πάρουµε το ολυµπιακό µετάλλιο του χρόνου στην Ολυµπιάδα, στο Παρίσι.

  • Είστε τρίδυµες, παρ’ όλα αυτά δεν µοιάζετε. Τι σας λένε;

Οι περισσότεροι δεν έχουν γνωρίσει ανθρώπους που να είναι τρίδυµοι και να είναι όλοι στον αθλητισµό και σε τέτοιο επίπεδο που είµαστε εµείς. Νιώθουµε πολύ ευλογηµένες που είµαστε τρίδυµες και που, παρά τις δυσκολίες και όλα όσα έχουµε περάσει, τα έχουµε καταφέρει.

*Δημοσιεύθηκε στο «Secret» στις 05/08.