Το γκολ του Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση Μπενφίκα-Παρί, 1-1, ψηφίστηκε κορυφαίο γκολ της χρονιάς στο Champions League. Μπορεί ο Αργεντινός σταρ να αποχαιρέτησε την Ευρώπη για τις ΗΠΑ, αλλά άφησε και πάλι παρακαταθήκη. Ως γκολ της χρονιάς στο Champions League ψηφίστηκε το απαράμιλλης τεχνικής σουτ του 36χρονου Αργεντίνου σταρ στον αγώνα της φάσης των ομίλων Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα στη Λισαβόνα όπου τερματοφύλακας ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Μερσί Λιονέλ!

Σε άλλα ποδοσφαιρικά νέα, ο Κριστόφ Γκαλτιέ δεν γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι στο σκέλος της προπονητικής του καριέρας, ωστόσο ξέρει σε ποιο μέρος θα βρίσκεται στις 15 Δεκεμβρίου. Ο 56χρονος Γάλλος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν θα καθίσει στο εδώλιο δικαστηρίου της Νίκαιας με τις κατηγορίες της ηθικής παρενόχλησης και διάκρισης και κινδυνεύει με ποινή τριετούς φυλάκισης.

Ο Γκαλτιέ όπως και ο γιος του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια, τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή μετά από καταγγελία πως όταν ήταν τεχνικός στη Νις επιδείκνυε ρατσιστική και ισλαμοφοβική συμπεριφορά και εναντιώθηκε σε παίκτες βάσει του χρώματος και της θρησκείας τους.

Στην Αργεντινή και στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες η Λανούς με σκόρερ τον Εσκιβέλ στο 72ο λεπτό νίκησε 1-0 στο γήπεδο της Πλατένσε και είναι τρίτη στην κατάταξη του πρωταθλήματος, ισόβαθμη με την Ταγιέρες.

Σε άλλο ματς επίσης στην πρωτεύουσα της Αργεντινής η Βελέζ Σαρσφιλντ με καταπληκτικό γκολ του 18χρονου Σαντιάγκο Κάστρο επικράτησε 1-0 της ουραγού Άρσεναλ Σαραντί και βελτίωσε τη θέση της στη βαθμολογία.