Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε για την Μπαρτσελόνα η μετά Μέσι εποχή στο Champions League. Οι Καταλανοί ήταν απογοητευτικοί κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και ηττήθηκαν με 0-3 στο «Καμπ Νου» σκορπώντας ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στον κόσμο της ομάδας.

Για πρώτη φορά μάλιστα στην ιστορία του συλλόγου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, η Μπαρτσελόνα έχασε για τρεις σερί φορές σε εντός έδρας αγώνα. Είχαν προηγηθεί το 0-3 από τη Γιουβέντους πέρσι στο τελευταίο ματς των ομίλων αλλά και το 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16».

Ο Τζουάν Λαπόρτα με μήνυμά του μέσω των social media της Μπαρτσελόνα ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας την υπομονή και την στήριξή του. «Γεια σας culés, είμαι τόσο πληγωμένος και αγανακτισμένος όπως όλοι σας και πρέπει να σας πω ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένα από τα σενάρια που είχαμε προβλέψει. Και ζητώ την υπομονή σας. Υπομονή και να συνεχίζετε να υποστηρίζετε την ομάδα. Και σας ζητώ επίσης να εμπιστευτείτε όσους από εμάς διαχειριζόμαστε τον σύλλογο. Χρειαζόμαστε αυτό το περιθώριο εμπιστοσύνης και δεν έχουμε αμφιβολία: θα διορθώσουμε την κατάσταση. Σας ευχαριστούμε πολύ. Visca el Barça!», ανέφερε ο Λαπόρτα.