Ο λόγος που ο Μάικλ Τζόρνταν είχε τσακωθεί με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ ήταν ότι ο δεύτερος, σταρ του NBA και ένα από τα πλέον προσφιλή πρόσωπα σε σχολιασμό, μέλος της άκρως επιτυχημένης εκπομπής «Inside the NBA», δήλωσε σε ραδιόφωνο του Σικάγο ότι «ο Τζόρνταν πρέπει να ξεφορτωθεί τους "yesmen" και να βρει εκείνους που να του λένε πότε κάνει λάθος». 

Ο σπουδαιότερος παίκτης όλων των εποχών, που αποδεδειγμένα είναι δαιμόνιος επιχειρηματίας, είχε αγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο μετοχών των Σάρλοτ Χόρνετς, στη Βόρεια Καρολίνα, όπου και σπούδασε στο κολέγιο, αντί 725 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν 2010 και η είδηση ότι πρόκειται να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος τους στους επιχειρηματίες Γκέιμπ Πλότκιν και Ρικ Σναλ και να κρατήσει ένα πολύ μικρό μερίδιο, δείχνει μάλλον ποιος είχε δίκιο σε εκείνη την αντιδικία. Μάλιστα, ο Τζόρνταν, ύστερα από ένα τηλεφώνημα στον Μπάρκλεϊ, στο οποίο τον έβρισε σκαιά, δεν του ξαναμίλησε. 

Το δίκαιο του Μπάρκλεϊ διανθίζεται από το γεγονός πως οι Χόρνετς δεν μπήκαν στα Playoffs του NBA παρά τρεις φορές αυτό το διάστημα και σε όλες τις περιπτώσεις ηττήθηκαν στον πρώτο γύρο, το 2010 από τους Ορλάντο Μάτζικ (4-0), το 2014 και το 2016 από τους Μαϊάμι Χιτ, 4-0 και 4-3 αντιστοίχως. 

Ο Τζόρνταν θα ηγηθεί του οργανισμού στο ντραφτ της προσεχούς Πέμπτης, 22 Ιουνίου, οι Χόρνετς άλλωστε έχουν το νούμερο 2, ενώ θα είναι παρών και όταν αρχίσει επισήμως η μεταγραφική περίοδος την 1η Ιουλίου.