Η αποστολή του Μέσι στο Παρίσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί.

Ο «Pulga» στα δύο χρόνια παρουσίας του στη Γαλλική πρωτεύουσα πανηγύρισε ισάριθμα πρωταθλήματα, σφραγίζοντας μάλιστα την κατάκτηση του δεύτερου, με δικό του γκολ απέναντι στο Στρασβούργο, για το τελικό 1-1 που έδωσε το πρωτάθλημα και βαθμολογικά.

Έτσι έφτασε τα 16 γκολ στη φετινή Ligue 1 και τα 496 στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα προσπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μέχρι τη στιγμή που εγκατέλειψε την Ευρώπη για τη Σαουδική Αραβία, είχε σημειώσει 495 γκολ.

Βέβαια μπορεί κάποιος να του προσάψει πως με το υπόλοιπο ρόστερ που είχε γύρω του δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν τον μεγάλο στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Champions League.

Η πιθανή επιστροφή στους «Καταλανούς»

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για πιθανή επιστροφή του Μέσι στη Μπαρτσελόνα, με μοναδικό εμπόδιο αυτή τη στιγμή να προκύπτει από την πλευρά της La Liga.

O ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να γυρίσει στη Βαρκελώνη και υπάρχουν συζητήσεις για προφορική συμφωνία με διετές συμβόλαιο.

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, όπως όταν αναγκάστηκε να αφήσει τον Μέσι πριν δύο καλοκαίρια να αποχωρήσει από το «Καμπ Νου». Όπως τότε δεν μπορούσε α τον κρατήσει στην Βαρκελώνη, έτσι τώρα περιμένει την έγκριση της λίγκας για να προχωρήσει στην απόκτησή του.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα που παρατηρείται αναμένεται να έχει λυθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες, όταν α έχουν ολοκληρωθεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, τόσο των πρωταθλητών Ισπανίας, όσο και των πρωταθλητών Γαλλίας.

Οι «Μπλαουγκράνα» θα προσπαθήσουν αρχικά να ανανεώσουν τους Αραούχο και Γκάβι, για να υπογράψουν τον Μέσι στη συνέχεια, που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο του Τσάβι για το ερχόμενο καλοκαίρι.