Ο Τζέισον Ντεναγέρ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Σαμπάμπ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και πανηγύρισε παρέα με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Βέλγος διεθνής, με 35 συμμετοχές στην εθνική ομάδα, αποφάσισε να διασκεδασει βγαίνοντας βόλτα με το κατοικίδιό του, το οποίο, ωστόσο, ήταν τίγρης, τον οποίο είχε με λουρί από αλυσίδα. 

«Περπατώντας με τη... γάτα μου», έγραψε στο στόρι του ο Ντεναγέρ και πιθανότατα ήξερε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, μια και το γεγονός ότι έσβησε τη δυνατότητα σχολιασμού αποτελούσε ισχυρή ένδειξη. Τα μέλη των φιλοζωϊκών οργανώσεων, όντως, δικαίωσαν την αίσθησή του, όπως και γενικότερα τα social media. 



«Τι συμβαίνει με τους καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές και την κακοποίηση ζώων;», έγραψε κάποιος στο twitter, ενώ ένα άλλο σχόλιο ανέφερε: «Είναι παράνομο να κατέχεις μια τίγρη ως κατοικίδιο ζώο. Τι ακριβώς κάνει ο Ντεναγέρ;»

Υπήρχαν όμως και πολύ πιο επιθετικά σχόλια όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν: «Οι τίγρεις δεν προορίζονται για να περπατούν με λουρί - είναι όμορφα πολύτιμα άγρια ζώα που πρέπει να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν. Όχι στην άκρη μιας αλυσίδας για να τονώσουν τον εγωισμό κάποιου αξιολύπητου ανθρώπου».

Ο Ντεναγέρ παρανομεί, καθώς ο νέος νόμος, που θεσπίστηκε από πέρυσι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν επιτρέπει τα εξωτικά ζώα, τα οποία, ωστόσο, αποτελούν σύμβολα κύρους στη Μέση Ανατολή. Με ορισμένες αναρτήσεις του, πάντως, ο 27χρονος πρώην ποδοσφαιριστής των Μάντσεστερ Σίτι και Λυών έχει δείξει ότι το αγαπημένο του ζώο είναι τα λιοντάρια.