Επική αναυτοπή από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη»! Οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι βρήκαν τα τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφεραν τα πάνω κάτω για την νίκη με 3-2 επί του ΠΑΟΚ στο ται μπρέικ και το match point τίτλου. Την Παρασκευή (28/4 – 19:15) στη Θεσσαλονίκη το νέο ραντεβού των δύο ομάδων, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα ψάξει την νίκη που θα του χαρίσει το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ να παραμείνει «ζωντανός» στέλνοντας την σειρά σε πέμπτο ματς.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά ο Ραφαήλ Κουμεντάκης με 20 πόντους έχοντας το εντυπωσιακό 53% στην επίθεση (17/32), ενώ ο Ολυμπιακός είχε ακόμα άλλους τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Στερν και Ιντάλγκο 19, Παγένκ 18).

Το ματς


Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να χτίσει διαφορά τεσσάρων πόντων (9-13). Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση φέρνοντας το σετ στον πόντο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο set ball (22-24).

Σε εκείνο το σημείο και έχοντας ως «όπλο» το μπλοκ ο Ολυμπιακός έφτασε με την σειρά του στο set ball με τον Κουμεντάκη (26-25). Οι δύο ομάδες συνέχισαν τις μάχες τους πόντο πόντο με τον ΠΑΟΚ να κλείνει το σετ με 34-32.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 18-18. Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 5-0 κλείνοντας το σετ με 20-25.

Στο τρίτο σετ το σκηνικό άλλαξε πλήρως με τους παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να μπαίνουν με το πόδι στο… γκάζι μειώνοντας σε 2-1 με 25-21. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ. Ο Ολυμπιακός από την αρχή μπήκε σε ρόλο οδηγού και με πλουραλισμό στην επίθεση εκμεταλλεύτηκε την κούρση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ, στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Έχοντας το momentum ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά με ορμή φτάνοντας στο 15-11 και στην νίκη.