Για την ενσωμάτωση του Κώστα Φορτούνη στο βασικό σχήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ δοκίμαζε να έχει το διεθνή ποδοσφαιριστή στο βασικό σχήμα μαζί με τον Χάμες Ροντρίγκες. Μπορεί αυτό να μη λειτούργησε ακριβώς όπως έπρεπε, αλλά έδωσε το χρόνο στον 30χρονο επιθετικό μέσο να προσαρμοστεί. 

Τώρα, ο Φορτούνης έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στη μάχη που δίνει ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τον Άρη στο Καραϊσκάκη για τη 2η αγωνιστική των Playoff της Super League την Κυριακή, 2 Απριλίου, στις 21:00. 

«Εχει επιστρέψει και είναι ακριβώς αυτός που θέλουμε», τόνισε ο Μίτσελ για τον Φορτούνη, που αποδεικνύει περίτρανα είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός τεχνικός σχολίασε την πρόοδο του Φορτούνη: «Οφείλεται στον ίδιο. Αυτός το έχει κάνει. Έχουμε βρει την απάντηση στο πού είναι ο Φορτούνης ή πώς είναι ο Φορτούνης. Ηταν ακριβώς αυτό που θέλαμε. Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης, γιατί είναι αυτός που δίνει το παράδειγμα πως όποιος θέλει να βρίσκεται σε αυτή την ομάδα πρέπει να το δείχνει και να το προσπαθεί. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ φόρεσε ύστερα από πάρα πολύ καιρό το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτό δείχνει πως είναι εδώ και τι μπορεί να προσφέρει. Δείχνει πως ο Φορτούνης έχει επιστρέψει».