Ένα fade away σουτ, από αυτά που πριν τρία χρόνια, στην τελετή μνήμης για τον Κόμπι Μπράιαντ, η Ντιάνα Τουράσι τον κατηγόρησε ότι έμαθε να κάνει πολύ αργά στην καριέρα του, απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έδωσε στον ΛεΜπρόν Τζέιμς το χρίσμα του πρώτου σκόρερ στην Ιστορία του NBA -και μάλιστα έσπασε ένα ρεκόρ που πολλοί θεωρούσαν στοιχειωμένο, δηλαδή αυτό των 38.387 πόντων του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. 

Ο Τζέιμς συγκινήθηκε δεόντως, αφού ο Τζαμπάρ βρισκόταν εκεί για να του δώσει την μπάλα με την οποία έγινε ο αρχισκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα. Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς, που είχε προσπεράσει, με τη σειρά του, τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στις 8 Απριλίου του 1984, είδε το ρεκόρ του να αντέχει 34 χρόνια, δηλαδή από το 1989, όταν και σταμάτησε την καριέρα του. 



Ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς έκανε πάρτι στο δυτικό Χόλιγουντ και, με τη σύζυγό του, Σαβάνα, υποδέχθηκε τους 20 ξεχωριστούς καλεσμένους του. 

Μάλιστα, η «έκπληξη» ήρθε όταν στο χώρο της εκδήλωσης μπήκαν δύο... κατσίκες, που στα αγγλικά αποκαλούνται goats. Το goat, βεβαίως, είναι ένα δημοφιλές ακρωνύμιο και γράφεται στα κεφαλαία, για να σχηματίσει τη φράση Greatest of all time, ελληνιστί Ο κορυφαίος όλων των εποχών. Οι κατσίκες έμειναν στο χώρο περίπου 15 λεπτά. 



Ο Τζέιμς δεν είχε πρόβλημα να εκδηλώσει την πεποίθησή του για το ότι ο ίδιος βρίσκεται στην κορυφή από το 2016 κιόλας, όταν κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο NBA, το τρίτο από τα τέσσερα που έχει πάρει στην καριέρα του, με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Σε εκείνη τη σειρά, που ο ίδιος οργίασε, η ομάδα από το Σαν Φρανσίσκο προηγήθηκε 3-1, αλλά οι Καβς έκαναν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Ιστορία του ΝΒΑ, νικώντας 4-3, και τον έβδομο τελικό εκτός έδρας. 

Ο Σακίλ Ο' Νιλ, που θεωρεί τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον κορυφαίο όλων των εποχών, ρώτησε τον Τζέιμς ύστερα από την επιτυχία του και η απάντηση δεν ήταν απρόσμενη: «Πάντα νιώθω ότι είμαι ο κορυφαίος που έχει παίξει αυτό το άθλημα». Προφανώς επιδαψιλεύει έπαινο και στους υπόλοιπους σπουδαίους, αλλά όχι στο βαθμό που να τους συγκρίνει με εκείνον.