Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open και όχι μόνο… ενίσχυσε σημαντικά τον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά μπορεί να βρεθεί και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) απέκλεισε με δυσκολία τον Γιανίκ Σίνερ και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Australian Open, τον Γίρι Λεχέτσκα (Νο71). Ο Τσέχος είχε ηττηθεί από τον Τσιτσιπά στους ημιτελικούς του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Την ίδια στιγμή, η… εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους του στη συνέχεια του Grand Slam της Μελβούρνης είναι αρκετά ξεκάθαρη.

Εάν ο Τσιτσιπάς πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Χατσάνοφ και τον Κόρντα.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στο… κάτω μέρος του ταμπλό έχει ως εξής, για τα ζευγάρια των προημιτελικών:

  • Νικητής του Ρούμπλεβ – Ρούνε με νικητή του Ντε Μινόρ – Τζόκοβιτς
  • Νικητής του Σέλτον – Γουλφ με νικητή του Μπαουτίστα Αγκούτ – Πολ

Ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης (ATP) για πρώτη φορά εάν σηκώσει το τρόπαιο στη Μελβούρνη. Η παρουσία του στον τελικό θα του εξασφαλίσει το Νο2 εάν απέναντί του δεν είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό αυτή τη στιγμή από το Australian Open, το οποίο μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Ο Τσιτσιπάς έξει εξασφαλίσει τουλάχιστον 344.939 ευρώ και εάν πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά το ποσό αυτό θα ανέβει στα 574.639 ευρώ.

Αν φτάσει στον τελικό και χάσει, θα εισπράξει 1,03 εκατ. ευρώ, ενώ αν κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του θα κερδίσει 1,887 εκατ. ευρώ.

Συνολικά το Αυστραλιανό Grand Slam θα μοιράσει ως πριμ σε άνδρες και γυναίκες 70 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 3,4% σε σχέση με πέρσι.