Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ (6-3 , 6-0 , 6-4) του Λούκα Βαν Ας και προκρίθηκε "πανηγυρικά" στους "16" του Australian Open.

Απίστευτος πόντος του Τσιτσιπά στο Australian Open

Η αλήθεια είναι πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του. Όταν ο Βαν Ας πήγαινε να μπει στο ρυθμό του αγώνα και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, ο Έλληνας τενίστας του "έστηνε" τείχος μπροστά του. Αυτό έγινε και σε μία φάση του τρίτου σετ με τον Γάλλο να προηγείται με 3-1 στα γκειμς και να κάνει την μία επίθεση μετά την άλλη με συνεχόμενα δυνατά χτυπήματα. Ο Τσιτσιπάς όμως, όχι μόνο έβρισκε απαντήσεις και έβγαζε τις άμυνες, αλλά υποχρέωσε μάλιστα τον Γάλλο τελικά σε λάθος με τον κόσμο να τον χειροκροτά για την απίστευτη φάση που τους χάρισε.


Στέφανος Τσιτσιπάς: "Ο Λούκα είναι ανερχόμενος παίκτης , παίζει σπουδαία"

Στις δηλώσεις πάντως μετά το τέλος του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς "αποθέωσε" τον αντιπαλό του αναφέροντας: "Ο Λούκα είναι ανερχόμενος παίκτης, παίζει σπουδαία. Ανταποκρίθηκε στην αρχή του παιχνιδιού. Είχα περισσότερη εμπειρία νομίζω και αυτό έπαιξε ρόλο. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου. Με βοηθούν όλα εδώ. Ο κόσμος, ο καιρός, το φαγητό... Όλα πάνε τέλεια ως τώρα. Είναι το καλύτερο Grand Slam σαν εμπειρία.